[]

Hukukcular, Bilisimciler, Internet Tutkunlari, Bu yasaklara ne yapilir?

1) Diyelim ki, alan adinda ve hosting firmasiyla yaptigim sozlesmede adimin gectigi bir siteye sahibim. Bu site kimi nedenlerden dolayi mahkemeden tebligat aliyor ya da kapatilmasi yonunde karar cikiyor. Simdi ben bu siteyi domain'ini degistirip tekrar acarsam, tekrar mahkemelik oldugumda "bak onceden de benzer bir site acmistin; o yuzden bu sefer daha agir ceza aliyorsun" mu derler, yoksa yine bir onceki prosedur neyse onu mu uygularlar?

2) Peki diyelim ki ben uygulamami Google App ya da Heroku gibi cloud hosting'e, ya da serverlari yurtdisinda olan herhangi bir server'a koydum ve yine devlet baba sitemi engellemeye karar verdi. Ben de "aman engellerseniz engelleyin, zaten hosting'i yurtdisinda" diyip bu ikazlarini ciddiye almiyorum. Yani bir cesit, yurdugumuzda engellenen yabanci siteler gibi davraniyorum. Bu durumda benim IP'mi DNS'lerinden engellemek disinda, benim sahsima ceza verebilirler mi? Eger verebiliyorlarsa, larry page ulkemize gelse hapse mi girer? Yok o girmiyorsa, ben neden giriyorum; T.C vatandasi oldugum icin mi? :/

Tesekkurler.

 
sitenin kapatılma nedenlerini ve mahkeme sürecinde yaşananları bilmeden bişeyler söylemek zor ama sitenin kapatılma nedeni tck kapsamında suç ise ve bu suçu ikinci kez başka bir site adı altında da işlesen tekerrür nedeniyle daha ağır bir cezaya çarptırılacağın aşikar.


  • overdose  (14.03.11 21:43:35) 
Hosting sözleşmelerini başkası adına yap, ödemeyi de anonim olarak nasıl yaparsın bilmiyorum, anca o şekil.


  • roket adam  (14.03.11 21:49:44) 
@roket adam, baskasi adina yaptigimda da baskasinin cani yanacak? Ben yurtdisinda host ettigim sitemin en fazla youtube'a yapildigi gibi yasaklanmasini istiyorum; hukum giymek degil. Bunun oluru yok mudur?


  • comptrol  (14.03.11 22:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.