[]

Ankara Sorunsalı

Arkadaşlar tezim için Bilkent Üniv. gitmem gerekiyor. Şimdi Aştiden Bilkente dolmuş varmış sanıyorum numarası, güzergah adı nedir acaba bileniniz var mı? Peki Bilkentte işim erken bitti diyelim kızılaya nasıl gelirim? Ne yer ne içilir nerelere gitmek lazım. Farzedin tezim 1 saat içinde bitti gezecek görecek yerler listeler misiniz bana? Ama yol tarifleri lütfen anneye alatılır gibi olsun :)

Son olarak Aştiye nasıl geri dönerim ben :) Kaybolursam Ankaralı kullanıcılara sığınırmışım gibi duruyor :))))

Edit: Şuan Ankara nasıl yarın akşam çıkıp gelsem kar var mı hala? Çok üşüyen bünyeyim de korkuyorum :)

 
aştinin önünden yada armadanın önünden dolmuşlar var,fakat universitenin içine girmez onlar,eğer içeriye girecekseniz milli kütüphanenin önünden bilkent servisleri kalkıyor,dediğiniz yere en yakın yer olarak.ordan binebilirsiniz servise.onun dışında işiniz erken bitti gezelim derseniz,bilkentte sadece ankuva ve real var.gidip orda takılabilirsiniz.dönerkende ankuvanın önündeki yoldan otobüs durağını kullanırsınız geri dönersiniz kızılaya,111 numaralı otobüs.güvenpark son durak bu arada


  • Aslan Yürekli  (14.03.11 20:19:14) 
Evet Bilkent'e dolmus ASTI'den gecer. Yalniz bildigim kadariyle icine girmez. Nizamiyede inip biraz yurumeniz gerekecek. Uzerinde de yine "Bilkent" yazar [Numara Olmaz Yani].

Bilkent'e giden Otobus [111] Guvenpark'tan kalkip Bilkent'in icine kadar gidiyor olmasi lazim. Belki isinizi gorur. Dolmustan da daha rahattir! :D

EDIT: 14 saniye laym!
  • ucan sincap  (14.03.11 20:19:28 ~ 20:20:55) 
Bilkent'e giden dolmuş kampüsün içine giriyor.


  • gzg  (14.03.11 20:21:49) 
bilkentteyim. ne zaman geleceksin burada yardımcı olabilirim. oda arkadaşı da suser illa birimiz müsait oluruz. aştide in minibüs durağına çık,(sorunca gösterir herkes) üstünde bilkent yazan minibüslere bin, kütüphanede ineceğim de sıkıntı olmaz. minibüsler çok sık geçmez, biraz bekleyebilirsin. minibüsler akşam saat en geç 8de biter. okuldan tam kızılaya değil kızılaya yürüme mesafesine 1 saat arayla servis var.


  • the c  (14.03.11 20:24:34) 
Ankara ısınıyor yavaş yavaş, yani bana göre sıcaktı bile bugün, ama geceleri hala soğuk. Kar kenarda köşede kaldı öyle, eridi yani, ama bu sabah kaldırımlar epey buz tutmuş durumdaydı, pek ilgilenmiyorlar, yürürken dikkatli olmak gerekebiliyor da yarından itibaren iyice ısınacakmış sanmıyorum artık kalacağını.
AŞTİ'den Bilkent'e dolmuş numarası yok dolmuşların, üzerinde Bilkent yazanlara bin işte. Ben tam bilmiyorum onu açıkçası. Bilkent'ten Kızılay'a otobüs var, zaten üniversitede onu görürsün muhtemelen, nereden kalkıyor ediyor onu Bilkentliler söylesin. :)
Tarihi bir yerler göreyim istiyorsan Ulus'a git, meclisleri gez. Baktın ki işin 2'de falan bitti Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne git. Buraya gitmek içinse Ulus'a gideceksin. Ulus'ta da kaleye yürüyeceksin, orada kime sorsan gösterirler zaten. Kızılay civarında kalayım ben, birazcık da gezeyim tozayım diyorsan bulvardan yukarı doğru yürü, bir 10-15 dakika sonra kuğulu park'a gelirsin, kuğulu park'ı görmüş olursun. İstiyorsan tunalı'da yürürsün hemen orada, tunalı üzerinden de kızılay'a geri dönersin (yön tabelalarını takip edersin kızılay diye zaten.)
AŞTİ'ye geri dönmek çok kolay. Ankara'da kaybolduğun an kendini Ulus ya da Kızılay'a at, bulunduğun yerden buralara giden bir vasıta mutlaka vardır ve Ulus'taysan metroya bin kızılay'a gel, sonra kızılay'da yeşil ankaray yazan okları takip ederek ankaray'ın aşti yönüne gidenine bin, son durak aşti.
  • bi mekan  (14.03.11 20:25:25) 
gelirken minibüse bin servis biraz uzak kalıyor. minibüsler de kampüse giriyor. kütüphanenin de önünden geçiyor.


  • the c  (14.03.11 20:26:05) 
aşti'den üzerinde direkt bilkent yazan dolmuşa binerseniz dolmuş kampüsün içine giriyor, üstelik kütüphanenin de tam önünden geçiyor. şöföre söylerseniz sizi orda indirir zaten. kampüsten girerken kimliğinizi bırakmanız lazım sadece, çıkarken alırsınız. kızılay'a gitmek için saatte bir olan 110 numaralı otobüse binerseniz (111 değil, o kampüsün içinden geçmiyor) son durak olan kızılay'a ulaşabilirsiniz. kızılay'dan aşti'ye dönmek içinse ankaray'a binmeniz yeterli, son durak aşti'de inersiniz.


  • fotrsapka  (14.03.11 20:26:22) 
bilkent'ten tm(tunus-merkez) servisine binerseniz tunus caddesine kadar gidersiniz, cadde boyunca gidebileceğiniz barlar falan var, bir şeyler içip insanları izlemek isterseniz. oradan sonra da aşağı doğru inip metroya (ya da ankaray, bilmiyorum hangisi) binip aştiye dönebilirsiniz.

işiniz erken bitmezse zaten tm servisine aşti'de ineceğinizi söylerseniz aşti'nin önünde inersiniz. kampüsten şehre 40 geçe kalkıyor servisler 17.40'a kadar.
  • kayranin kedisi  (14.03.11 20:32:59) 
şimdi şöyle;

aşti'den inince "giden yolcu" katına çık. otobüslerin olduğu tarafa doğru değil, öbür tarafa doğru yürü. araba yolunu sağa doğru takip et, hafif rampayı çık.

o çıktığın yerde üst geçit var. altından "bilkent" yazan dolmuşa bin, son durakta in. dolmuşçu sana kütüphaneyi gösterecektir.

kütüphanede işin bitince dolmuştan indiğin yere doğru gelirken sağ tarafta duraklar var, "Tunus'a gidicem" dersen seni doğru otobüse bindirirler. bu otobüsler beleş, para vermeye çalışma. otobüsten son durakta in, aşağı doğru yürü (otobüsün arka tarafına), kalabalıklaşınca kızılaydasın.

aşti'ye geri dönmek istediğin zaman, ankaray'ı kullan. yeraltı girişlerinden birini bul, gir. metro (kırmızı) değil, ankaray (yeşil) olana gir. burada basman gereken kart kenarlarda satılıyor. aşağı inerken birinci katta değil, ikinci katta taraf seçeceğini unutma. son durakta in, tünelden geç.

tamamdır.
  • babilbaligi  (15.03.11 08:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.