[]

iphone jailbreak'i sıçtı. -yardım, help, 911

öncelikle telefonlardan pek de anlamayan bi insan evladıyım. kuzenim kendisine iphone 4 alınca eski telefonunu bana verdi. 16 gb, iphone 3 sanırım(about'ta version 3.1.3 diyor).

içinde jailbreak programı var (cydia) şimdi ben bunu açmaya çalıştığımda "loading data" derken kalıyor. sanırım baştan jailbreak edilmesi lazım ama yapmaya çekiniyorum açıkçası.

kuzen telefonu verirken itunes dan güncelleme falan yapma telefon gider demişti. jailbreak la itunes un muhtemelen alakası yok da düzelticem derken telefonu kaybetmeyelim diye çekiniyorum. çünkü adım adım internetten falan bulup kendim jb yapsam aslında beceririm ama olası bir hata da kilitlenip kalırım. dediğim gibi pek de anlamıyorum iphonedan falan.

ilk sorum jailbreak yaparken bu itunes güncelleme muhabbetinden telefon falan gitmez di mi? en kötü jailbreak ı yapamam yani o olur? doğru mu?

şimdi bunun kolay bi çözümü var mıdır yoksa baştan jb şart mı? ne yapayım hiç ellemeyeyim param olduğu zaman telefoncuya mı yaptırayım yoksa hata falan çıkmaz ya kısa bir işlem zaten kendin yaparsın mı dersiniz?

git telefoncuya yaptır işte demeyin şu an finansal olarak çökmüş durumdayım.

 
Aman diyeyim fazla kurcalama. Cydia'da bir hata varsa tekrar restore etmeyi deneyebilirsin ama 3.1.3 e restore etmen önemli. Bunu en son çare olarak sakla. Cydia'yı jb eder gibi tekrar kurmayı denesen?


  • ozdek  (14.03.11 16:45:02) 
Önceki jb'i de ben yapmadım zaten. Bu dediklerime uygun bir link verebilir misiniz? Önce şuradakileri sonra şuradakileri yap gibi. Oradan bakıp yapmayı deneyeyim.

Asıl sorum yanlıs bir seyde telefon gider mi yoksa en fazla jb'i becerememiş mi olurum?
  • xenophobe  (14.03.11 16:56:53) 
"kuzen telefonu verirken itunes dan güncelleme falan yapma telefon gider demişti. " kuzenin bu cümleyi kurduysa sakın ellemem telefon unlockludur. yani versiyon yükseltirsen artık telefon olmaz ipod olarak kullanırsın. o yüzden elleme. appsleri internetten indirip yüklemen icin gerekli şey cydia dan yüklenmiştir kesin o yüzden zaten cydia a girmen gerek yok.

apptrackr.org burdan istedigini indir itunes üzerinden at telefona. ama güncelleme yapma.

su an güncel versiyonlar icin unlock yok onuda belirteyim.
  • rurouni  (14.03.11 16:57:23 ~ 16:57:49) 
@rurouni evet unlock dedi galiba. yani cydia dan girip indirmiyor muyuz? telefonda cydia olması yeterli mi? öyleyse güzelmiş bir deneyeyim bakalım.


  • xenophobe  (14.03.11 17:01:32) 
@rurouni yok sanırım cydia problemi olduğu için kurmadı. indirdim sync biterken hata veriyor an error occurred diye. 2-3 tane farklı app denedim de olmadı. jb şart sanırım.


  • xenophobe  (14.03.11 17:17:20) 
benım basıma gelen senın basına gelmıs. benım soruları bır ıncele ıstersen.


  • birine bakıp çıkacağım  (14.03.11 18:03:38) 
o zaman tekrar unlock ve jailbreak yapman lazım. en son 4.1 belli baseband aralıgındaki sürümler icin unlock var. netten ios 4.1 i bul onu kur. onun icin olan unlock ve jailbreaklere bak. baseband e güncelliniyomuş sanırım ama onu da güncellememe yöntemi var hatırladıgım kadarıyla ona göre davranıp halledebilirsin sanırım ama dikkatli olmakta fayda var :) 3 yıldan uzun süre ipod touch kullandım sadece jailbreakle ilgili bi sorun olsa yapıcak bi şeyler bulurduk ama 1 aydır iphone kullanıyorum unlock işinden anlamıyorum. sırf o yüzden factory unlock cihaz aldım :)


  • rurouni  (14.03.11 18:08:20) 
wireless ayarlarını yaptıktan sonra, cydia'dan installous kurmayı deneyin. uygulamaları installous ile yüklersiniz.

Ayrıca olası bir kötü senaryo da şu olabilir, telefon 3.1.3 te ise ilk nesil ve fake imei yapılmış olabilir. ayarlardaki imei ile kapak arkasında yazıyorsa, oradaki imei'yi bir karşılaştırın. Eğer fake imei varsa sakın siz kurcalamayın, çooookkk uğraştırıyor.
  • kimlanbu  (14.03.11 18:09:18) 
@kimlanbu
evet imei de sonradan değişti, en iyisi kalsın böyle param olduğunda düzelttirirm.
cevaplar için teşekkürler.
  • xenophobe  (14.03.11 18:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.