[]

tecil için istanbul'da şube seçimi + yanımda götürmem gerekenler + yüksek?

ana soru özeti: yeni mezunum, yarın tecil işlemlerini en hızlı halledebilmek için (kadıköy ve civarı) hangi şubeye gitmeliyim? kadıköy-üsküdar şubesinin durumu bu günlerde nedir?
(bonus 1: yanımda kalem, fotoğraf, çıkış ve kimlik fotokopileri dışında bir şey alayım mı)
(bonus 2: yüksek lisans'a (itü) başvurmak için için durum belgesi gibi bir şey almam gerekir mi, bu sırada onu da aradan çıkarabilir miyim?)

---
1. soru, şube seçimi
---
şubat sonu itibari ile (1+4 yıl lisans) mezun görünüyorum.. itü veya ytü'de yüksek lisans'a başvuracağım..

kütüğüm başka şehirde (malatya) lakin istanbul'da yaşamaktayım ve ikametgah'ım da burada (kadıköy'deydi ama son düzenlemeler ile artık ataşehir olarak geçmekte)

sanırım ikametgah'ım pek bağlayıcı değil, (ama yine de 2 yıl öncesi entry'lere bakılırsa daha rahat olduğu söylenen "adalar" şubesinde işlemlerimi yaptıramayacak gibi duruyorum?)

kozyatağı carrefour semalarında oturmaktayım.. bu nedenle aklıma ilk kadıköy şubesi geldi.. kadıköy şubesi ve üsküdar şubesi sanırım aynı yerde.. burasının durumu bu günlerde nasıldır? başvurmam arasında benim için fark var mıdır?

---
2. soru, gerekenler
---

eğer gerekirse başka bir şubeye de gidebilirim, öneriniz var mıdır?

bu başvuru öncesinde "yanında şunları mutlaka al" diyebileceğiniz neler vardır?
(artanları başka yerlerde kullanmak üzere, sabah yanımda bulunacaklar)
- 8 fotoğraf (sanırım 4 tane yetecek ama sakalsız olması şart mı?)
- 10 lisans çıkışı ve aslı (sanırım 4 tane yetecek ama noter tastiki gerekmez heralde?)
- 10 kimlik fotokopisi ve aslı (sanırım 4 tane yetecek)
- kalem
- kitap
- (edit: gofret, bisküvi tarzı atıştırmalık ve su.. epey bekleyeceğim gibi..)
- (edit 2: kütüğümün bulunduğu ildeki tüm şubelerin telefon numaraları)
---
3. soru, yüksek lisans
---
itü'ye başvuracağım, bir yerlerde birilerinin buradan belge almak için başvurduğunu okudum ama sitede böyle bir şey istediklerini hatırlamıyorum.. yalnız sonradan çıkar mı? şimdi "gitmişken şunu al" diyebileceğiniz bir belge var mıdır?

 
esogü'de askerlik tecil belgesi istiyorlar başvuru yapmak için, onu da işlerin bitince askerlik şubesi sana verecek zaten.

noter tasdikine gerek yok, asıllarını da yanında götür yeter.

kitap?
  • sanal uyku  (14.03.11 14:27:47) 
kitap: sofi'nin dünyası.. hala bitiremedim.. sanırım sıradayken biter..


  • p shadow  (14.03.11 14:34:54) 
mayıs celbi için başvurular bitti sanırım. o kuyruk da genelde uzun dönem celp dönemlerinde oluyor.
üşenmem ararım derseniz www.asal.msb.gov.tr den askelik şubeleri telefonları var, tutturabilirseniz sıra var mı diye sorabilirsiniz :p
gerçi geçen önünden geçtim boştu kadiköy-üsküdar.
kaleminiz tükenmez kalem olsun. 8 fotograf, 10 diploma aslı + fot. 10 kimlik fot ve aslı yeterli ve fazla bile olur. ama neye ne zaman ne isteyecekleri belli olmadığı için fazla fazla bulunduruyor olmanız işinize yarayacak. (normalde 4er yeterli olur). benden ne için istediklerini hatırlamıyorum ama 4(yamulmuyorsam) tane foto haricinde 9 tane daha fotograf istemişleri hepsine mühür falan vurulmuştu ne için olduğunu inanın hatırlamıyorum.
sakalsız kimlik olayı da, çok sakallı degilse fotograf problem olacagını zannetmiyorum. kuzenimle gitmiştik, kimlik fotosu hafif kirli sakaldı, problem olmadı. tırt birisi olursa nizamiyede hacı yiyeceh sohmah yassah falan deyip almayabilir ama suya karışacaklarını sanmıyorum.
diğer yanıtlamadığım sorular hakkında bir bilgim yok :/
  • yanginmerdiveni  (14.03.11 14:42:20) 
3. yüksek lisans'a başvururken askerlik durum belgesi veriyorsunuz. askerlik şubesinde işleminizi yaptırdıktan sonra size bir askerlik durum belgesi verirler. vermezlerse de siz alın. bu belgeyi başvuruda veriyorsunuz.


  • manfool  (14.03.11 16:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.