[]

Ev sahibiyle hukuki problem

Kız arkadaşımın evindeki kombi 1993 yılından kalma ve artık ite kaka zoraki çalışmakta. Kombinin servisini çağırdık ve servis bize bu kombiyi kullanmanın can güvenliğimizi tehlikeye atacağını ve derhal değiştirilmesi gerektiğine dair bir rapor yazdı ve imzaladı. Biz de ev sahibini aradık ve kombiyi değiştirmesini istedik. Ancak ev sahibi ise parasının olmadığını böyle bir maddi yükü kaldıramayacağını ve kombiyi kullanmaya devam etmemizi istedi. Bu teklifi kabul etmeyip, kombiyi değiştirmezse evden çıkacağımızı söyledik. Ev sahibi de 1 yıllık sözlememizin dolmadığını ve evden çıkamayacağımızı söyledi.

Elimizdeki raporla bu evden çıkıp gitsek bu gidişin ardından ev sahibi bize hukuki yollarla problem çıkartabilir mi? Sonuçta söz konusu olan can güvenliğimiz.

Ya da uygulayabileceğimiz daha başka hukuki yollar var mıdır? Ne yapmamız gerekli.

Teşekkürler.

 
kombiyi yenileyip kiradan düşün, bence en mantıklı olanı bu.


  • izaleisuyuu  (14.03.11 12:07:13) 
bunu yapalım dedik elbette. ancak maddi kaybı olacağı için kabul etmiyor malesef.


  • tonights the night  (14.03.11 12:09:34) 
kabul etmesine gerek yok siz yaptırın, taksitli bir şey olur zaten, her ay kirayı yatırırken açıklama da eklersiniz, şu taksit düşülmüştür diye. biraz canınızı sıkar tabi ama mahkemelik olamktan iyidi. zorunlu masraf sonuçta.


  • izaleisuyuu  (14.03.11 12:13:56) 
diğer türlü yapmak isterseniz de, ev sahibine yazılı olarak kombiyi yenilemesi aksi takdirde evi can güvenliği olmadığından haklı sebeple tahliye edeceğinize dair iadeli taahhütlü olarak bir yazı gönderin, tutanağı da ekleyin arkasına, yaptırmassa da çıkarsınız bir şey de olmaz.


  • izaleisuyuu  (14.03.11 12:17:30) 
@izaleisuyuu

biz de tam olarak aynısını söyledik ev sahibine. ben paramı isterim diye tutturuyor adam. diyelim biz yaptırdık. evde 2 kız kalıyorlar. akşam bir vakit kızların kapısına nerde benim param diye dayanırsa daha tatsız şeyler yaşanır. o yüzden hukuki bir çözüm arayışındayım. çünkü ev sahibiyle uzlaşma yapılamıyor.

bu bahsettiğin yazı noter onaylı mı olmalı? Pek bilgim yok bu konularda.
  • tonights the night  (14.03.11 12:19:48 ~ 12:21:15) 
Noter marifetiyle olayı özetleyen bir ihtarname gönderin. Hep ev sahibi için caydırıcı olur hem yarın bir gün sözleşmeden doğan bir dava açılırsa, elinizde İhtarname olması avantajdır.


  • aslıgibidir  (14.03.11 12:20:54) 
noterden olursa daha sağlam olur ama biraz pahalı olur.


  • izaleisuyuu  (14.03.11 12:24:56) 
Abartılacak bir meblağ değil yahu. İşi sağlama almak lazım. Hem noterden tebliğ edilen bir yazıya karşı genelde kayıtsız kalmıyor muhataplar. (denenmiştir.)


  • aslıgibidir  (14.03.11 12:28:25) 
ihtarnamenin noterden gonderilmesinin iki avantaji var:

1 - eger olaylar buyurse, mahkemede falan "biz su zaman ihtarname gondermistik" deme sansiniz olur
2 - yazacaginiz basit bir mektuptan cok daha etkili olur.

cok da pahali olmaz.
  • co2s2  (14.03.11 12:30:22) 
bir dilekçe hazırlayın ve kombinin ev sahibi tarafından değiştirilmediği, servisinde belirrtği gibi ortada can tehlikesi olduğu ve kombiden kaynaklanacak her hangi bir ölüm yaralanma durumunda sorumlunun ev sahibi olduğuna dair, bu dilekçeyi götürün imzalamasını söyleyin. param olmadığı için kombiyi değiştiremiyorum gibi bir şerh de düşsün altına ev sahibi. bakalım bu sorumluluğu alabilecek mi?


  • habula  (14.03.11 12:51:30) 
noterden ihtarname gönderin ayrıca bu doğalgaz işleri ile ilgili kim onay veriyorsa (yeni kurulumlarda itfaiye falan onay veriyor sanırım. istanbul ankarada bunları herkes biliyordur sanırım. :) bu raporu onlara da götürün ve kendi evinizi şikayet edin. o zaman yenilemek zorunda kalır. param yok ne demek. taksitle alsın. :)


  • ben smyrna  (14.03.11 15:04:54) 
iadeli taahhütlü mektup yasal bir yöntem değil. doğrusu noter.


  • ben smyrna  (14.03.11 15:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.