[]

Romatoid Artrit

Selamlar duyuru ahalisi,

Geçtiğimiz hafta sağ orta parmağımda ağrı ile uyandım, bükmekte zorluk çektim, 5-6 dakika zorlamadan büktüm. daha sonrasında hafif bir ağrı kaldı.gün içerisinde sorunsuz bir gün geçridim. fakat ertesi gün kalktığımda yine aynı ağrıyla uyandım. Şimdi ise; sabahları uynadığımda, her iki elimde, parmak eklemlerimde ağrı ve kilitlenme ile uyanıyorum ve 10-15 dakika çok ağrılı olmasada gıcık bir ağrı hissediyorum. sonrasında ise zorlamadığım sürece ağrı olmuyor.

öncelikle hangi bölüme başvurmalıyım.

bunun yanı sıra askerde olduğum için benim için biraz sıkıntı oluşturuyor. olurda film falan isterlerse 1-2 ay sonrasına randevu veriyorlar... ve benim sadece 2 ayım kaldı.

bu tarz hastalıklarda erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Fakat bu hastalığın ilerleyişi ve süreci hakkında pek bir bilgi yok. Yani 2 ay beklemek çok uzun bir süre mi olur.

bi akıl verin lütfen.

not: daha önceden boyun düzleşmesi teşhisi konmuştu. bu yüzden parmlarımda kısmen uyuşma oluşuyordu.

 
dahiliye'ye başvurmak lazım önce. belki başka birşeydir. askerdeysen eğer 2 ay daha dişini sık derim. gata'da romatoloji bölümü sadece ankara'da var çünkü. direkt seni oraya sevk etmezler, süründürürler bence.


  • sutlu nescafe  (14.03.11 10:30:56) 
2 ay beklemekten bişey olacağını sanmıyorum. kalp kapakçığında olmadıkça romatizma pek tehlikeli değil. erken tanı da çok bir şey değiştirmiyor çünkü adam akıllı bir tedavisi yok.

askeri hastanelerde sürünmekten beter olursun hiç tavsiye etmem ama döndüğünde uzun süre sosyal güvenliğin olmayacaksa askeri hastaneye gitmen iyi olur. bu tip hastalıklarda teşhis koymak çok zor olduğu için (romatizmanın kendi içinde milyon çeşidi var)bir sürü tahlil, film ve nükleer tıp'a maruz kalman söz konusu.
  • serseri marti  (14.03.11 10:45:30) 
Sizi görmeden, muayene etmeden bir şey söylemek imkansızdır ve de doğru değildir. Sabahleyin uyandığınızda eklemlerde tutukluluk yaşamak önemli bir belirtidir. Gecikmeden eğer olanağınız varsa bir romatologa, yoksa dahiliye uzmanına başvurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Geçmiş olsun.
  • bu bir kullanici adidir  (16.03.11 17:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.