[]

sıvı bagajı kısıtlaması!!

Her bir sıvı max. 100 ml olmalı diyor ya, benim lens solüsyonum 360 ml ve işin kötüsü, sadece el bagajıyla bineceğim uçağa.
Ne olacak?!!

2. soru: free shop'ta aldığım içkileri uçağa sokmada tam olarak kısıtlama nedir?(netteki bilgi açık değildi)

 
1)
lens solüsyonunu 100ml lik bi kaba boşaltcaksın onunla götrceksin. genelde güvenlik görevlisinin insiyatifine kalıyor ama almıycakmış gibi hazırlıklı gitmen daha mantklı.

2)
free shop a sor onlar söyler. ben de tam hatırlamıyorum onu.
  • rentts  (13.03.11 23:29:19) 
istanbul sabiha goktenden ab ulkelerine ucuyorsaniz bizimkiler pek sallamiyorlar o kisitlamalari ama ab ulkelerinden birinden geliyorsaniz almazlar sizi ucaga. affetmiyolar.
edit: uyku sersemiyim tabi ki lens kutusunu almazlar:) sizi niye almasinlar!

  • euteamo  (13.03.11 23:30:38 ~ 23:32:12) 
Benim lens solüsyonumu attılar heatrow'da, küçük boy olanları var onlardan alabilirsin eczaneden.


  • opucuk baligi  (13.03.11 23:54:29) 
solüsyonu rentts'in dediği gibi daha ufak bir kaba alın, 100 ml'si epey götürür zaten.

henüz 1 hafta önce almanya'ya gidip geldim, atatürk'ten çıkarken çantada şişe var mı dediler evet dedim, free shop'ta ağzı kapalı poşetlerer koyuyorlar, onu görünce içinde ne kadar var diye bakmadılar bile, direkt tamam dediler. dönüşte ise hamburg'tan binerken bakmadılar bile, zira freeshop'ların olduğu alandan uçağa binerken bir daha arama yoktu. yasal olarak %40'tan fazla alkollü 1 litre, az alkollü 3 litre sınırı var türkiye'ye sokmak için; fakat hem ankara'da hem de istanbul'da girişte elimi kolumu sallayarak geçtim gümrükten. burada püf nokta şu; türkiye'ye girerken türkiye'deki freeshop'lardan aldıklarınız pasaportunuza işleniyor, işlerken de demin bahsettiğim limitlerin üzerini satmıyorlar size. ben hamburg'daki freeshop'tan litrelerce içki aldım, türkiye'de bunların kontrolü yapılmadı. gelirken çıkış yaptığınız ülkeden alışveriş yaparsanız hiç sıkıntı olmaz gibi. en azından hamburg'ta yoktu.
  • jesterdancer  (13.03.11 23:55:34 ~ 23:56:08) 
atatürk ve sabiha gökçen'de sorun yok.
yanında 1 lt kapasiteli kilitli poşet bulundur,gerekirse onu kullanırsın.

edit:Avrupa Topluluğu Sıvı-Jel Niteliğinde Eşya Taşıma Kuralları

Sıvılar veya benzeri yoğunluktaki (jeller, losyonlar, kremler, diş macunu, sprey, deodorant) maddeler yolcu beraberinde sadece az miktarlarda ve küçük paketlerde taşınabilecektir.
Her bir paket maksimum 100 ml kapasitede olmalıdır.Muhteviyatı dışarıdan görünebilen ağzı açılıp kapanabilen saydam bir poşetin içinde taşınabilecek olan bu paketler için yolcu başına toplam ağırlığın 1 litreyi geçmeme zorunluluğu bulunmaktadır.
Saydam poşetler, kontrol noktalarında el bagajı sahipleri tarafından şahsen çıkartılarak, görevli güvenlik personeline gösterilecek ve X-Ray kontrol cihazına bırakılacaktır.
Saydam poşetlerin, genellikle derin dondurucularda kullanılan, açılıp kapanabilir nitelikte, sızıntı ve akıntıyı önleyici özellikte olması gerekmektedir.
İlaç ve bebek maması gibi maddelerin kendi özel paketlerinde taşınmasına müsade edilmekle beraber, kontrol noktalarında güvenlik personeline el bagajlarından çıkartılarak gösterilmeleri gerekmektedir.
Bu uygulamanın aynısı Türkiye'den yapılan dış hat uçuşlarında da geçerlidir. Antalya Havalimanı'nda bu uygulama 15 Nisan 2009 tarihinden itibaren uygulanmaktadır. İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Dalaman Havalimanlarında 01 Ekim 2009, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda ise 01 Ocak 2010 itibarıyla uygulanmaya başlanacaktır. Poşetler kontuarlardan veya belirlenmiş noktalardan tedarik edilebilecektir.
  • password  (14.03.11 00:00:24 ~ 00:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.