[]

muhabbet kuşu alırken

şimdilik birtane alacağım da,
dikkat edilecek bir husus var mıdır? ayırt edebileceğimiz bir görünüş?
(çekoslavak kuşları çabuk ölüyor diyorlar bir de)


 
evet ben alirken arastirmistim, olabildigince hareketli olsun, tuyleri temiz ve bakimli, gagasi, gagasinin ustu temiz, gozleri temiz (capaksiz vs), hareketlerinde herhangi bir aksaklik olmasin.


  • compumaster  (13.03.11 23:08:18) 
saçma gelse de annemin gözlemleri sonucunda keşfettiğimiz bir özellik olduğunu düşünüyorum,
muhabbet kuşlarının baş bölgesinde siyah çizgilenmeler bulunuyor,eğer o çizgilenmeler kafasının tamamını sarıyorsa genç yaşı küçük . eğer baş bölgesinde ki sarı tüyler çizgili tüyleri örttüyse o kart bir kuşmuş ve konuşamazmışmış. hatta genç bir kuşla ilgilenir, karşılıklı ötüşülürse o vakit takla bile attırtabilirsinizmiş.

  • broken minded  (13.03.11 23:11:41) 
muhabbeti iyi mi diye bir bak derim.


  • nedensizce  (14.03.11 01:56:21) 
konuşturmayı düşünüyorsanız dişisine erkeğine dikkat edin. hangisi bilmiyorum ama sadece biri konuşuyor.


  • kibritsuyu  (14.03.11 09:54:22) 
sadece erkek konuşur. Erkeğin gagasının üstü mavidir. Yavruysa rengi çok açık mavi- mavimtraktır. dişinin her koşulda gagasıyla aynı renk olur.


  • vejeteryan vampir  (14.03.11 10:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.