[]

Kitabına uydurulmuş dolandırıcılık ve yapılabilecekler

Şu an acayip sinirliyim ve yazacağımın bir çoğunu unuttum. Yine de toparlamaya çalışayım ufaktan. Bieaz uzun olacak ama okumanızı ve

Ben yokken ofise "Vip Kargo" isimli bir şirketten birileri gelmiş (1). Ellerindeki zarfı verip "ödemeli kargonuz var" demişler. Bizimkiler de zarfı alıp irsaliyeyi bırakın üzerinde resmi hiçbir bilgi olmayan makbuzla birlikte zarfı teslim almışlar.

Buraya kadar normal görünen olayların aslı bundan sonra şekillenmeye başlamış. Kargocu arkadaşlar kargo ve kurye ücreti ayrı ayrı olmak üzere (ki nasıl oluyorsa) 9.90 lira para talep etmişler (kaldı ki kargonun geldiği yer ile ofisin arası taksiyle bile 10 lira değil). Bizimkiler ücreti ödemişler ve kargocular gitmişler. Asıl şaşkınlığı ise zarfı açtıklarında yaşamışlar. "Güven soft yazılımları" isimli zarfın içinden çizik çizik bir cd'ye yazılmış 30 küsür mb'lık internette trilyonlarca versiyonu bulunabilen dos modunda bir bilgisayar programı çıkmış. Şirket denilen güven soft yazılımları (yazılım? soft?) internet sitesinin yerinde yeller esmekte. Com.tr olmasını geçtim, com'da domain bile park edilmiş (2).

Şimdi sorun şu: Bakıldığı zaman her şey yasal mevzuata uygun şekilde işlemiş. Yani "kargoyu almayabilirdiniz" diyebilirsiniz, "cd'yi geri versen bile kargodan paranı alamazsın" diyebilirsiniz vs... Bu ihtimallerin hepsini zaten düşündüm.

Ancak bariz bir şekilde organize olan bu dolandırıcılık olayının aile fertlerini üzmesi, benim de haksızlığa ve hırsızlığa olan tahammülsüzlüğüm olayın burada kapanmasını engelliyor. Para umrumda değil, gerekirse milyar verip avukat tutar bu olayı o itlerin kafalarında patlatırım. Ama sizlerinde de aklına gelebilecek çözüm yöntemlerinizi duymak istiyorum ben.

Mesela "irsaliyesiz faturayı maliyeye şikayet etmekle tehdit et", "kargocuyla akrabalık ya da para ilişkilerini ortaya çıkarıp savcılığa ver" (tamam, çok csi oldu) vs... gibi önerilerinizi bekliyorum.

1. Kargo şirketi şahıs adına. Mustafa Oran imiş ismi. Aslında böyle bir şirket olduğuna bile emin değilim.
2. www.guvensayazilim.com

"Artık hırsızın, dolandırıcının olmadığı, güvenli bir dünyada yaşamak istiyorum..."

 
etrafa haber salın illaki tekrar geleceklerdir. aynı numara için. sonra yapılacaklar size kalmış. zamanında bizede böyle bir paket gelmişti ama posta ile postacı tanıdık olduğundan açtırmıştı paketi ücreti ödemeden içinde konfeksiyonlarda kullanılan kukalar vardı.


  • mr fusion  (13.03.11 21:45:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.