[]

resimden yazı alma programı

merhaba,

google da aradım karşıma ilk ve en çok çıkan abbyy finereader oldu. şu an indiriyorum.
kullanımı çok kolay bir şeye benziyor. sorum verimi hakkında. kitaptan taranan sayfaların resminden yazı alacağım. bu program iyi midir? aynı basitlikte ama belirgin derecede daha fazla verim alabileceğim program var mı bildiğiniz?

teşekkürler.

 
en bilinen ve en iyi sonuc vereni abbyy.

kullanimi cok kolay. zaten turkce dil destegi de var. ilk ekran geldiginde resim dosyasindan word diyorsunuz o zaten bir sure sonra size veriyor.

sayet fontlar bozuk degil ve taramalar iyiyse neredeyse 0 hatayla sonuc verir.
  • entrapmen  (13.03.11 00:26:23) 
el yazımı bile çeviriyor namussuz. ben okuyamıyorum kendi yazımı bu okuyor.


  • mr fusion  (13.03.11 02:14:59) 
abby finereader yunan alfabesi ve özel karakterler içeren resimlerde insanı deli ediyor, onun dışında oldukça başarılı, başka bir program arama bence. Şimdi aramaya üşendim ama bir site ocr programlarına test yapmıştı, abby açık ara önde görünüyordu.


  • kimlanbu  (13.03.11 18:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.