[]

hocadan referans isteme

geçen dönem yüksek lisans ile ilgili konuştuğum hocam bana seve seve referans olabileceğini söyledi. fakat kendisi bu dönemin sonuna kadar izinli. kendisine email harici ulaşma imkanım yok. şimdi hocaya mail atsam, hocam böyle böyle konuşmuştuk şimdi de referans lazım oldu diye mail atsam ayıp mı olur? maille referans istenir mi?

bir de başka bir soru. diyelim hoca yüksek lisans için bana referans oldu. fakat ben vaz geçtim çalışmaya karar verdim. o referans benimdir değil mi? istersem iş başvurusu sırasında da kullanabilirim? etik olur mu? ayıp mıdır?


 
Hacim cep mesajiyle not isteyen bile gördüm. Kasma edebinle yardir gitsin.


  • fempusay  (12.03.11 21:31:45 ~ 21:32:11) 
E-postayla da istersiniz. "Hocam, şuraya başvuracağım. Sizden bir referans mektubu rica edebilir miyim?" filan dersiniz.

Referans başvurulacak yere göre yazılır genelde. İş başvurusunda kullanamayabilirsiniz.
  • sourlemonade  (12.03.11 21:37:01) 
hocan, basvuracagin yere email ile de referans mektubu yollayabilir her zaman.


  • Hobokenfour  (12.03.11 21:55:50) 
ya genelde yüksek lisans ta da akademik referanslar direk kuruma yazılıyor. mesela ;

Bu mektup bellbane için X üniversitesi Y fakültesi için yazılmıştır."

tani akademik amaçla aldığın bir referans galiba iş hayatına işlemez :D
  • uctumdageldim  (12.03.11 22:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.