[]

beklenen kriz ve yatırım

yakın zamanda dünyayı çalkalayacak kriz kapıda malumunuz..

bu krizden paçayı kurtarmak için en iyi yatırım tercihi nedir sizce? altına mı gitmeli, dövize mi çevirmeli, yoksa ytl'de mi kalmalı?

ayrıca altındaki yükseliş daha ne kadar devam eder ve bu krizden nasıl etkilenir altın fiyatları?

 
yuro sağlam olmuş iyi yükselmiş sanırım. dolar hala 1,20+-0,02 giderken yuro 1,82lere çıkmış (ntvnin yalancısıyım bugün kısa bi süre gördüğüm). tabi yastık altı da şahane bir yatırım, kriz anı çıkar dişe dokunur bir parayla bankaya gidersen genel nakit sıkıntısı yüzünden şahane faizle dönüş yapabilirsin. çarçur etmek en güzeli tabi :P


  • jesters cap  (02.03.08 00:14:20) 
tabiki dolar alınır. 1.18'ler almak için iyi bir seviye. 1.18 - 1.22 aralığı hakim şu an, bence 1.25'de destek noktası aşarsa 1.30ları 1.35leri görür. daha da yukarı çıkar mı sanmam. ama 1.500'lerden dolar alan bir kitle var 1.35 hadi 1.40 onlar için belki dolardan çıkma seviyesi olabilir.

Onun dışında yabancı para fonları var sanırım.

altın her zaman altındır bu arada.
  • thefirstfbli  (02.03.08 00:56:27) 
altın asla kaybetmez,
maximum kazanç için kesin bir şey söylenmez, krizin boyutu ve çıktığı yer, etkilendiği alanlara göre değişir, global krizlerde bunu hesaplamak zor ama türkiyede avro ya da dolar eğer 4 nisan gibi kendini bilmem kaç misline katlarsa bi gecede para babası olabilirsiniz:)

türkiye bu, global kriz falan en fazla etkiyi bizde gösterir, ama genel bir kriz çıkacak gibi durmuyor, daha satacak devlet malı çok var.

zaten en son abd de olan ufak çaplı krizde türkiyenin etkilenmemesinin nedenlerinden biri bu sıcak paranın çekilmemesi, ama buna rağmen etkisini 4-5 ayda gösterir diyorlar, genelde kıta avrupasıyla beraber ama dediğimiz gibi türkiyede şiddeti farklı oluyor, o nedenle dünya krizi beklemeden bence para varsa dövüze aban, durumun 'az risk, çok kazanç' olsun.
  • alchemistt  (02.03.08 02:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.