[]

saç kurutma makinesi motoru ? mühendisler bi el atın

şimdi konu : saç kurutma makinesi tasarımı

problem : içine konulcak olan motor ve ısı gücü

şimdi normal makinelerin üzerinde 2000 watt 1500 watt vs yazmakta, şimdi ben bu gücü daha küçük bi alanda elde etmem gerekiyor, bunun için sıcaklığı (rezistans içinde bilgi verebilirsiniz :) mı arttırmalı ? motorun devir sayısını mı ? pervane çeşidini mi değiştirmeli ?

bir de bu alanda kullanılan motor çeşitleri hakkında bilgi verebilirseniz netten biraz fiyat /boyut araştırayım

şimdiden teşekkür ederim

 
aynı rezistansı daha küçük alana sığdırmanız yeterli. ama yeterli hava akışını sağlamak için makine üzerindekinden daha güçlü bir fan koymanız gerekecek.


  • sttc  (12.03.11 19:59:15 ~ 20:32:33) 
tam terside geçerli o zaman ? öyle değil mi , yani rezistansı büyük fanı küçük tutabilirim ?


  • busuta  (12.03.11 20:37:16) 
bi saç kurutma makinesinin güç tüketiminde fan motorunun payı %5 yoktur. motora takılma bu kadar.


  • cruor  (13.03.11 00:08:54) 
rezistansı büyük, fanı küçük tutarsan yanma ihtimali var. tam tersi pek geçerli değil.


  • skatheist  (13.03.11 04:04:15) 
saç kurutma makinalarının içindeki motorların gücü yaklaşık 4-5 watt falandır.

resistansı çok ufak bir alana topladıgınızda risk artıyor. ısı çok yükselip kabloları eritebilir. ısıyı ufak bir alana topladığınızda hava akışının ısıyı sağlıklı biçimde dışarı ulaştıracağı bir sistem yapmalısınız.

resistasın bir özelliği yok. metalini bilmiyorum ama standart elektrik sobalarında vs kullanılan tel. tabiki bu telin belli bir direnci var ve kullanacağınız watt değerine uygun uzunluğu seçmeniz lazım.

yani kısacık bir telde 2000 watt enerji harcayabilirsiniz ancak verimli olmaz. kısacık tel çabuk hasar görür etrafını eritir ve üzerinden geçen hava akımına yeterli ısı aktaramaz.

bu yüzden saç kurutma makinalarında göreceli olarak yüksek dirençli teller vardır. 2000 watt mankina için 500 wattlık 4grup olabilir mesela bu sayede ısınan yüzey alanı çok daha geniş olur ve hava akımına çok daha fazla ısı aktarılabilir.

saç kurutma makinası motorlarının en bilinen üreticisi johnson adlı bir markadır.
www.johnsonmotor.com
  • orpheus  (13.03.11 19:00:49 ~ 19:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.