[]

toefl ile ilgili birkaç soru

merhaba, toefl ile ilgili 2gündür netten araştırma yapıyorum baya bilgi topladım, öğrendim ama yine de bazı çekincelerim var buraya bir sorayım istedim, orta seviyenin üstünde ingilizcesi olan bir insan olarak herhangibir kursa gitmeden sadece internet ortamındaki olan dökümandan (kaplan vs..) çalışarak, dizi film vs yi izleyerek, okuyarak 80i geçebilir miyim?

28Mayıstaki sınavı gözüme kestirdim yani 77gün var, olur mu bu iş? Düzenli çalışabilen bir insanım. ayrıca bu dönemki son sınav o sanırım, yazın sınav yapılmıyor değil mi?

kurssuz olmaz derseniz dil kurslarıyla ağustos, eylül gibi görüşmeye başlıycam, malum denemesi pahalı bir sınav sonuçta.

bir de mesela ben kendim hazırlandım ettim ama kayıt etmeyi hemen yapmayıp, olacak gibi düşünürsem atıyorum 15-20 mayısta kayıt etmek istesem kendimi edebiliyor muyum, kontenjan sıkıntısı vs olur mu?

deneyimlerinizi aktarırsanız gerçekten çok memnun olurum, şimdiden yazanlara teşekkürler.

 
istanbul için kontenjan biraz sıkıntılı. 1.5 ay sonrasına yer anca bulmuştum ben girdiğim sıralar.

77 gün az da değil çok da değil. bol bol makale okuyup kelime, özellikle zarf bilginizi geliştirin. hız kazanın. writing kısmı için zengin gramerli cümle kalıpları öğrenin. speaking için pratik yapıp rahat olmaya alışın. listening için ingilizce altyazılı dizi film izleyin.

deneyeceğim derseniz çok yoğun bi 77 gün sizi bekler.

başarılar, iiy şanslar diliyorum.
  • sttc  (12.03.11 17:58:00) 
cambridge ibt ile ama bilgisayar ortamındaki bence 90 ı bile geçebilirsin. ama bence IELTS daga iyi bir sınav. en azından speaking kısmı canlır bir insanla yapıyorsun.


  • uctumdageldim  (12.03.11 19:07:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.