[]

Beyaz Eşya İçin Hangi Marka(ları)yı Tavsiye Edersiniz/Etmezsiniz?

Arçelik - Beko - Bosch - LG - Samsung - Siemens - Hoover - Profilo - Vestel - Ariston - Elektrolux...




 
arçelik beko iyidir. bosch daha iyidir ama tr'de ürettiği dolaplar kötü. yani teknik anlamda değil, nedense iç plastikleri çok kötü göründü gözüme(iç plastiklerin kenar çapakları bile duran dolaplar gördüm. hiç yeni gibi değildi) . beko arçelik de pahalı geldi (istediğim boyuttakiler) o nedenle çok sevmediğim bir marka olan samsung aldım. (şikayetim yok)
bosch konusunda ithal ürünlerine paranız yetiyorsa düşünmeden alın modelini beğenirseniz. hoover zaten artık türk malı (arçelik almış olmalı diye hatırlıyorum) vestel'i başka şeye paranız yetmezse elektronikte tercih edebilirsiniz. profilo ise nedense bana güven vermiyor. bosch'dan ayrıldıktan sonra (10 yıl kadar oldu sanırım) battı batacaktı. şimdi adını yine duyuruyor. ariston indesit gibi markalar ise pazar kırmak denilen aynı firmanın başka marka ile çıkardığı daha düşük kaliteli ürünler (ülker'in halk ürünleri gibi)electrolux ve frigidaire hakkında ise söyleyebileceğim tek şey (özellikle frdg) yedek parçaları eskiden euro ile satılıyor olması idi.
ne alırsanız alın a veya a+ alın. (fırın hariç. bildiğim kadarı ile fırınlarda a falan olmuyor teknik nedenlerle) bi de a++++ gazına gelmeyin. ona ödeyeceğiniz para 10 yılda (beyaz eşyanın normal ömrü) çıkmıyor bile. yani mesela a++++++++ ile yılda 20 tl kâr ediyorsunuz 20x10=200 tl kâr etseniz bile örneğin dolap 500-600 tl daha pahalı sadece a veya a+ olan modelden. bunu göz önünde bulundurun.
  • ben smyrna  (12.03.11 11:08:21) 
Para durumu müsaitse
çamaşır bulaşık : miele , buzdolabı: amana
biraz daha ucuza bosch/siemens ithal seri çamaşır bulaşık buzdolabı:samsung,LG, sharp olabili
arçelik beko vestel ariston vs uzak durun.
Peşin alacaksanız spot piyasayı araştırın.Nakitde mesela amana ya liste fiyatından %20 indirim alabilirsiniz.
  • primarymaster  (12.03.11 11:09:24 ~ 11:10:26) 
primarymaster: nick neden böyle hem: primary hem: master anlaşılıyor. amana dediğin dolaplar 3500 tl'den BAŞLIYOR. miele gibi amana gibi tüm parçaları ithal olan ve her parçası $ ve € ile ödenen bir ürüne para saçmak ne kadar mantıklı? arçelik hadi neyse de (buna ama ikisi de aynı fabrika'daaaaan demeyin lütfen) beko ingiltere'nin en çok satılan markası (en çok satılan en iyidir diyebilirsiniz. diyebilirsiniz.)

www.slideshare.net

ha param çok diyorsanız veya bak bende ne var demek istiyorsanız www.northlandnka.com da kullanabilirsiniz. özel üretim yapıyorlar :)
  • ben smyrna  (12.03.11 11:31:07) 
buzdolabı: Sharp. süper bir dolap.

diğerleri de bosch ya da siemens.
  • alchemistt  (12.03.11 11:56:17) 
ben bugüne kadar bozulan bir arçelik buzdolabı görmedim. hiç tamir görmediği halde 7/24 çalıştığı halde yaşı benden büyük (32 yaşındayım) buzdolapları bile hala taş gibi çalışıyor. hatta şu kadar söyleyeyim, babaannemden kalan, kapısı mıknatıslı bile olmayan (araba kapısı gibiydi) bir buzdolabı, biz yenisini alıp atana kadar gayet sessiz çalışıp mis gibi soğutuyordu. arçelik'in ürettiği ilk serilerden idi.

normal insan bütçesine göre buzdolabı arçelik; çamaşır, bulaşık makinesi, fırın bosch diyorum.
  • kibritsuyu  (12.03.11 12:18:26) 
İkinci senesinin sonunu gören Arçelik çamaşır ve bulaşık makinesi görmedim ben de. Şahsen beyaz eşyada Arçelik'ten uzak dururum. Bosch makineler genelde uzun ömürlü oluyor.


  • leviathan  (12.03.11 12:26:14) 
profilo bsh'ın türkiyedeki alt markasıdır. yani türkiyede üretilen bir bosch modeliyle farkı yoktur.


  • nuisance  (12.03.11 12:38:20 ~ 12:38:41) 
ben smyrna@
miele amana alırsanız en az 20 yıl kullanırsınız servisle falan işiniz olmaz.
Buzdolaplarında kore malları genelde iyidir bosch falanda korede üretim yaptırıyor artık.
beko burda binlerce tl ye sattığı üst seri modellerini orada çok ucuza satar ordaki imajı burdaki sinbo vb markalardan farklı değildir.bulaşmayın derim hepsi çinden gelen parçalarla toplanıyor kalite yerlerde. eskiden siemens parçalar ile burda yapılırdı o yüzden eski arçelik-bekolar sağlam idi artık o ürünler tarih oldu.Servisle arkadaş olmak istiyorum devamlı model değiştiririm diyorsanız ayrı, alın tabi.:)

Paranın ne önemi var diyorsanız alınacak buzdolabı northlandnka değil SUB-ZERO dur :=)
www.subzero.com
  • primarymaster  (12.03.11 12:57:13 ~ 12:58:38) 
arçelik alırdım muhtemelen, diğer yandan siemens ve bosch'un cihazları da çok iyi. bu ikisinin beyaz eşyada ortak olduğunu da belirtmeliyim.


  • roket adam  (12.03.11 20:52:16) 
samsung derim bunların arasından....whirlpool olabilir biraz pahalıdr....

edit: bosh diyesim vardı ama sevise gitme oranı fazla die biliyorum.
  • neysene  (13.03.11 00:40:45 ~ 01.06.11 20:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.