[]

Youtube video uploadı

Bizim elimizde yaklaşık 2dklık 7D ile çekilmiş full hd video var. Bunu Youtube'a upload etmeden önce ne gibi bir işlemden geçirmemiz gerekiyor? Amacımız izleyenler için kolay yüklensin, güzel görünsün ve buffering sorunu olmasın işte. Amatörüz bilmiyoruz hiç.




 
hiçbi şey yapmanıza gerek yok, youtube a girip upload a tıklayın olsun bitsin.

yalnız kendi cektiginiz video yu sergilemek icin youtube tavsiye etmem, renkleri falan aslından uzaklaşıyor convert ederken. o yüzden vimeo varken youtube u boşverin. youtube siz kilp falan izleyin :)
  • rurouni  (11.03.11 16:38:36) 
Mesela şöyle bir sorun var, bu video en kaliteli halde olduğu için boyutu 3 gb civarı. Youtube'a veya Vimeo'ya uploadda problem yaratmıyor mu?


  • denizsabun  (11.03.11 16:49:54) 
youtube limiti 100 mb olması lazım değişmediyse. gerçi değişmiş de olabilir başka türlü hd videolar yüklenmezdi herhalde. yine de site önerisi olarak ben de vimeo diyorum ama 3 gb için sorun çıkarma ihtimali yüksek.


  • sanal uyku  (11.03.11 16:56:01) 
2 gb boyut ve 15 dk uzunluğa kadar müsade ediyor youtube


  • badiparmagi  (11.03.11 17:12:44) 
sony vegas, adobe premiere gibi video edit programlarında mp4 formatında kaydedin.

sonuçta sinemada gösterilmeyecek video. boş yere 3 cigabayt dosyanın yüklenmesini beklemeyin. 3 gb video, 300-400 mb arası bir hal alır render ettikten sonra ve kalitesi bozulmaz. vimeo candır.
  • ozan122  (11.03.11 17:38:09 ~ 17:38:51) 
sizin için sakıncası yoksa benim video şeyim limitsiz. 20 gb üst limit. bir şekilde benim hesabıma yükleyebiliriz. ancak içeriğini bilmem lazım, kendi hesabımı da kaybetmek istemem. veya editing için de yardımcı olabilirim.


  • ben smyrna  (11.03.11 18:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.