[]

anadolu yakasi neden az gelisiyor?

metro, tramvay, kavsaklar, plazalar, hal, gar, havaalani, vs, vs... Hepsi avrupa yakasinda. Anadolu yakasi neden bunlardan yoksun birakiliyor? Ne eksik? Ne yanlis?
Hatta bir kac yil once kadir topbas, bir gazetede anadolu yakasi icin ayri planlari oldugunu yazmisti.

Neden boyle?

 
trafik, insan yoğunluğu ve turistik yerlerin fazlalığından dolayıdır diyerek sallama hakkımı kullanıyorum.


  • mayeskuel  (11.03.11 08:35:01) 
çünkü belediye kötü.

bakma avrupa yakası da adam gibi gelişmiyor. Sadece biri 0 olunca diğeri 0'dan büyük her değer için hızlı gelişiyormuş gibi geliyor.
  • darknum  (11.03.11 09:05:37) 
Metro yapılıyor. Tramvay mevcut Kadıköy'de, kısa da olsa. Plazalar Altunizade ve Ataşehir'de bol bol var. Hal de var, taşınıyor ama. Havaalanı da var, hem de Atatürk Havalimanı'ndan daha güzel bence. Yoksun değil yani. İhtiyaç meselesi ayrıca, mayeskuel haklı.

Ayrıca "finans merkezi" nanesi var yapılacak olan. O zaman bin tane daha plaza yapılır.

Yapılmasın. Bizim taraf böyle kalsın isterim o ayrı.
  • zkurmus  (11.03.11 09:12:02) 
avrupa yakasında iş merkezleri, ticari işletmeler ve vergi mükelleflerinin daha çok olmasından dolayı bburadaki belediyelerin verilendirmesi ve bütçeleri daha büyük. buna mukabil anadolu yakasında daha çok konut olmasından dolayı maddi olanaklar daha kısıtlı. işte bu yüzden sırf bu yüzden, belediyeler, kaymakamlıklar ve özel idare kuruluşları anadolu yakasında daha az kısıtlı bir bütçe ile çalışıyorlar. ek olarak sürekli göç alan istanbul türklerin anadoluya göçünden tersi olarak daha çok doğuda yani anadolu yakasına göç alıyor. bu göçmen nüfus ise daha çok gecekondulaşmaya neden oluyor.yani gelişmeye açık bir nüfus değil.hatırlarsanız anadoluya göçte son gelenler hep daha batıya yerleştirilmiştir. şimdi ise sınırlarımız sabit olduğundan göçler doğuya ekleniyor daha çok. ha birde türklerin bitmek bilmeyen avrupa sevdasının da etkisi var burda.. yeni bir şey yapılacaksa illla ki avrupa yakasına düşünülüyor. bunun gördüğüm tek istisnası formula 1.


  • ground  (11.03.11 09:57:02) 
anadolu yakası bundan yüz yıl önce sayfiye tatil yeriymiş. doğru düzgün yapılaşma haliyle yokmuş.yavaş yavaş şehir büyüdükçe ihtiyaçlar değişmiş. şimdi avrupa yakasında pis bir kalabalık ve sıkışıklık var. oysa anadolu yakası öyle değil daha planlı programlıdır. google maps bunu doğrular.

şehrin merkezi tabiki avrupa yakasıdır. her şehrin bir merkezi olmak zorunda avrupa yakasına az gelişmiş diyemeyiz şehrin merkezi anadolu yakası değil desek daha doğru. aslında kıyaslama yaparsak anadolu yakası doğru ve düzenli yapılaşma ve imara açılmış alanların kalitesi bakımından avrupa yakasından katbe kat üstün ve daha yaşanabilir yakadır. tabi ümraniye dudullu ve tuzlayı saymıyorum :)
  • fukka  (11.03.11 15:36:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.