[]

Windows 98 oyunları ve ağ bağlantısı

Annemin benim bilgisayarım ve kardeşimin bilgisayarındaki Zuma zulmünden kurtulmak için 1997 yılından kalma fosilleşmiş bilgisayarı yeniden kurdum. Bilgisayarın özellikleri (utanarak):

- Windows 98 işletim sistemi
- Pentium 100 işlemci
- 96 MB bellek
- 1 MB ekran kartı
- 4 GB sabit disk

Ethernet ve USB kartı eklemesiyle biraz adam olsa da bariz bir şekilde görüldüğü gibi bilgisayar Zuma oynatmaktan epey uzak. Şimdi sorunlar:

1) Ben bu bilgisayarda Zuma benzeri eski hangi oyunları oynatırım? Yarış, FPS, RTS falan istemiyorum; annemin oynayabileceği basitlikte küçük oyuncuklar arıyorum(shareware, freeware gibi). Zuma tarzı olursa güzel olur. Ayrıca nereden bulurum?

2) Bilgisayarım olabilecek tüm güncellemelerini yaptım. Ağ bağlantısı, dosya ve yazıcı paylaşımını da hallettim ama bi türlü Windows 2000, Xp, Vista'da görev çubuğunda görünen Ağ Bağlantısı simgesini bulamadım. Nereden ayarlanıyor ya da Windows 98'de öyle bir şey yok mu?

3)Görev çubuğundaki "Zamanlanmış Görevler" (Scheduled Tasks) simgesini bi türlü kaldıramadım. Duraklatılabiliyor ama kaldırılamıyor. Bu programı yoketmenin; en azından görev çubuğundan kaldırmanın bir yolu yok mudur?

Durumlar ve sorular bunlar. Windows 98'den anlayan tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

 
Volfied ve Super Mario'nun uygun bi versiyonu oynanabilir sanırım. Bir de şu var çok güzel;

(bkz: blobby volley)

bilmiyorum oynanabilir mi.
  • colonizer  (01.03.08 13:08:57) 
98'de ağ bağlantısı simgesi yok..

windows 95 cd'lerinde verilen HOVER diye bi oyun vardı.. o keyif verir bak.. bomberman oynasın, bi emulator indir, ordan seçsin seçsin oynasın..

allah o zuma'nında belasını versin !
  • os  (01.03.08 16:53:46) 
win98'de network protokollerini kendin aktive ediyorsun, ondan sonra network aktif hale geliyor.


  • sourlemonade  (01.03.08 19:28:00) 
msconfig de başlangıç programlarında schedregbilmemne.exe gibi bişey olmalı onun seçmeyince bir daha gelmez o sinir simge


  • joe feyzullah  (01.03.08 22:07:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.