[]

Ankaralı tiyatroseverler

Merhaba,
Bugüne kadar Memleketimden İnsan Manzaraları olsun, Fosforlu Cevriye olsun bir şekilde bu yoğun talep gören oyunlara sabah 10'a 10 kala gişede olarak sıraya girip bilet almayı başardım. Bugün ise yine aynı saatte bir başka oyuna bilet almak için gittiğimde, Bir Delinin Hatıra Defteri'nin biletlerinin 2 dakika içerisinde bitmesine tanık oldum. Diğer oyunlarda çok da bir sıkıntı yaşamadığımdan, Bir Delinin Hatıra Defteri'ni de bugüne kadar beklettim ve yine aynı şekilde alabileceğimi hayal ettim, gördüm ki biraz daha çaba harcamak gerekiyormuş.
Sorularım şunlar daha önce bu oyuna bilet aldıysanız;
1- Biletleri genelde Akün'den alıyordum, Akün'den aldıysanız saat kaçta girdiniz sıraya, örneğin bir Cumartesi günü orada insanlara saat kaçta toplanırlar acaba? Belli bir kuralı yok tabii de, ortalama hani... Çünkü bugün anladım ki ilk 2 sırada olanlar hariç bilet almak pek mümkün olmayacak.
2- Akün'ü boşver, şu gişede daha az sıra olur, şu saatte git gir sıraya dediğiniz bir yer var mıdır? Mesela Kızılay metro gişesi, ya da Şinasi, hatta Küçük Tiyatro'ya da gidebilirim.

 
öncelikle oyunun oynandığı güne dikkat et yani haftasonu ya da cuma günlerini değil de hafta içi bir günü seçmeye çalış eğer öyle bir gün için tercih yaparsan internetten bile alman mümkün olabiliyor(aldım ordan biliyorum)


  • iktisadiaklıneleştirisi  (10.03.11 12:10:58) 
aslında bugün çıkan çarşamba'nın oyunuydu ve o 2 dakikada bitti. Ben cuma için bilet alma girişiminde bulunacağım.


  • bi mekan  (10.03.11 12:23:54) 
Bir Delinin Hatıra Defteri'ne ben de çok uzun zamandır bilet arıyorum. Sanırım bazı kurumlar toplu bilet alıyor olabilirler, zira yaklaşık 6 aydır bilet bulabilmem söz konusu olamadı ne yazık ki.


  • flawless  (10.03.11 13:59:27) 
Normalde 100 biletlik koltuk var gördüğüm kadarıyla, ama satışa hepsi çıkmıyor dediğiniz gibi toplu alımla gidiyor bir kısmı sanırım. O yüzden de erkenden sıraya girip ilk sırada olup gişe açılır açılmaz almak lazım bileti ve en tenha yeri bulmak lazım.


  • bi mekan  (10.03.11 14:09:46) 
bizim bi arkadaş dikimevi'nde bir gişeden aldı. daha tenha oluyormuş. o gitmek istediğiniz oyun yıllardır öyle. özellikle behzat ç. gazından sonra daha da bir revaçta oldu.


  • bellbane  (10.03.11 14:35:34) 
bugün ben 8.40 gibi akün'e gittim ve 2. sırada olmama rağmen alamadım :)


  • guro1907  (10.03.11 15:24:53 ~ 15:25:17) 
götümden bal damlıyor galiba. kasım ayında mybilet'ten aldım. üstelik de kendime şaşırdım, "nasıl aldım lan" diye, 15-20 dakika sonra tekrar girdiğimde hala yer vardı. o gün gişelerin sistemi çöktü galiba. ama şöyle de bir şey vardı, o sıralar akün'de oynanıyordu, ben de saat 10:10'da kün'de açılacak diye beklerken akün'de başka oyun çıktı, bdhd de stüdyo sahne'de çıktı. millet akün'de göremeyince diğer sahnelere bakmadan çıkmış falan da olabilir dedim bilemiyorum.


  • kibritsuyu  (10.03.11 16:02:38 ~ 16:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.