[]

kargodan ürün teslim alırken açıp kontrol etmek

ürün tesliminde lütfen ürünü kontrol ederek aliniz eğer ürünle ilgili bir aksilik varsa(hasar,ariza vs.)kargo görevlisine tutanak tutturup ürünü iade ediniz.

şimdi alışveriş ve açık artırma sitelerinde böyle uyarılar var malum. peki kargo elemanı teslim alındı formunu imzalatmadan bizim kargo poşetini, ürünün paketini açıp kontrol etmemize izin verir mi? bu işin prosedürü nedir?


 
imza atmadan teslim etmez. teslim aldiktan sonra kontrol edeceginizi soyleyip elemani bekletirsiniz, bir sorun varsa da zabit tutturursunuz.


  • fader  (10.03.11 01:50:59 ~ 01:51:11) 
izin veriyorlar.
eksik,bozuk ürün çıkınca zabıt tutturuyorsunuz.

  • password  (10.03.11 01:51:23 ~ 01:51:52) 
problem kargonun kutuyu atıp kırması falan değil. ev arkadaşım hepsiburada'dan modem aldı modem kullanılmış çıktı. ben saat almayı düşünüyorum gittigidiyordan. açıp incelemeden olmaz. gelgelelim kargo naylonunu ve kutusunu açıp iyice incelemem lazım.

bu noktada bence de kargocu imza almadan paketi yırtıp açmamıza izin vermez. @fader'in cevabı mantıklı geliyor yani. yok öyle değil diyen itiraz etsin lütfen. teşekkür.
  • geldiler  (10.03.11 02:06:57) 
açıkçası ben internetten alışveriş yapan çoğu kişinin paketi açtığını bile zannetmiyorum.
ben de öyleyim açıkçası. defalarca alışveriş yaptım ama birinde bile kutuyu açıp, kontrol etmedim. sanırım bir sorun yaşamam gerekiyor kontrol etmeye başlamak için.

tavsiyem birkaç kargo firmasının şubelerine gidip bu uygulamayı nasıl yaptıklarını sorun.
bence ürünü teslim almak için imza atıp, gerekiyorsa o anda tutanak tutturursanız sorun olmaz. zaten teslimatı yapan kişiye tutanak tutturabiliyorsanız bir sorun yoktur ki ortada?

yanılmıyorsam tutanak sadece o anda teslimatı yapan kişinin önünde paketi aldığınız anda açmanız durumunda tutulabiliyor. bu da teslim aldığınızı belirten imza atmış olsanız dahi sorunlu ürünü iade etme hakkını verir size.
  • kisa bisey olsun istemistim  (10.03.11 02:22:09) 
imza atmış olsanız bile önemli olan kargo görevlisinin önünde paketi açmanız,sorun varsa daha sonra değil hemen bildirmeniz.
görevli oradan ayrılmadan sorunu bildirirseniz imza atmış olduğunuz halde zabıt tutar.
başıma geldi,paket eksik çıktı,hemen söyledim.O'da saydı ve zabıt tuttu.Paketi açmadan imza atmıştım.
  • password  (10.03.11 03:06:56) 
Bazı kargo firmaları tutanak tutmuyor. Örneğin MNG kargo karşıyaka girne caddesi şubesinde yaklaşık 40 dk kavga + bilimum yetkiliyle telefonda görüşmelere rağmen tutanak tutmadılar. Yalnızca üründe deformasyon oluşursa tutuyorlarmış. Üzerine paketi açmadan karakola gidip bir polis amirinin gözetiminde açtık. (öncesinde telefon açıp rica etmiştik) Bir sıkıntı durumunda o tutanak tutacaktı ancak gerek kalmadı. Benzer bir durum başınıza gelirse aklınızda bulunsun.


  • smash  (10.03.11 09:06:14 ~ 09:13:40) 
kargo sadee kargo ile ilgili hasarda tutanak tutar. yani açıp içindeki ürünü incelemenize, teslim almadan izin vermez. yani izin verse bile açtınız içinden kullanılmış modem çıktıysa "kargodan kullanılmış modem çıktı" diye tutanak tutmaz. diyelim kargodan dolayı, taşımadan dolayı kırılmış ürünse, kendi hatasının tutanağını tutar. gerisine karışmaz.


  • kibritsuyu  (10.03.11 09:26:53) 
Bazıları arıza çıkarıyor kontrol etmek isteyince. Bundan bayağı zaman önce bir saat almıştık, babam "pil getirip, çalışıp çalışmadığını kontrol edeyim" dedi, adam "nesini kontrol edeceksin abi, ben kutusu sağlam olarak getirdim, 50 kişi bekliyor" diye atar yaptı. Bu tür işlerde çalıştırmayacaksın böyle cahil adamları.


  • rapper256  (01.11.15 06:54:18) 
yahu kargocu noter mi, bilirkişi mi? aldığın aletin bozukluğunu sadece senin beyanınla tutanak altına alıp niye o sorumluluğu alsın. ben otomatize compüte edici sayısal prosesör aldım mesela. atom parçalarken endoplazmin retikulumun rölative olmasına yarıyor. ben şimdi kargocunun yanında deneyip "endoplazmik retikulum rölative olmuyor, bozuk bu" desem kargocu bunu niye ve ne sıfatla tutanak altına alsın ki? hacı sen olsan sadece taşımakla yükümlü olduğun bir cihaz için sadece müşteri bozuk dedi diye anlamadığın bilmediğin cihaz için bozuk diye tutanak tutar mısın, o sorumluluğu alır mısın?

kargocu sadece kırıksa dökükse kargoda olması muhtemel diye onu yazar. kombi de satılıyor kargoyla otur şurda bi tesisatçı bağlasın yakalım da öyle git mi diyeceksin?
  • kibritsuyu  (01.11.15 10:02:14) 
Ne alakası var arkadaş, kargocunun noterci veya bilirkişi olup, olmamasıyla? Eğer ürün çalışmıyorsa sitede de yazdığı gibi kargocu bunu zabıt tutar, ürünü geri gönderdiğinde zaten sorunun taşımacılıktan mı olduğu yoksa üretimden mi kaynaklandığı anlaşılır, bu kadar basit. Kim alacak o sorumluluğu o zaman? Aleti taşıyan kim? Kargocu, eğer alet bozuksa veya aldığın ürün sitedekiyle aynı değilse kargocuya bunu belirtirsin, o da o şekilde tutanak tutar, adamın tutanak tutması demek illa sorumluluğu onun üstlendiği anlamına gelmez, saçmalamaya gerek yok. Sıfat derken? Olayın sıfatla alakası nedir açıklar mısın? adamın görevi ürünü taşımak, sitede de böyle yazıyorlarsa demek ki bu tutanağı tutmak kargocunun görevi. Ben taşımacı olsam müşterinin dediğine göre hareket ederim kardeşim. Sonuçta kargocuların demek ki böyle bir görevi var ki sitelerde yazıyorlar dimi?

İkisi aynı şey değil, bir tesisatın bağlanmasıyla bir saatin çalışıp, çalışmadığını kontrol etmek arasında dağlar kadar fark var.

Edit: Her neyse, bir üstteki yazdığın yorumu okudum, mantıklı geldi. Ama mesela 2 kere Warhammer Online Collector's Edition almıştım, ikisinde de oyunun kutusundaki ürünün içindeki figür kırık çıkmıştı. Şimdi ben ürünü açıp, içindeki figürün kırık olup, olmadığını kontrol etmek istesem, o kargo görevlisi de aynı şekilde sorun çıkarsa bu olmaz.
  • rapper256  (03.11.15 06:12:34 ~ 06:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.