[]

hüseyin üzmez hangi maddeye göre serbest birakildi

ya yemin ediyorum benim aklim almiyor

13 yil hapis cezasi verilmis

yargitaydan geri dönmüs

sonra yine 13 yil ceza verilmis

ve bu adam sadece 2.5 yil tutuklu yargilanmis

ama bugün serbest, ya simdi hangi kanun maddesinde bu var, bakin siyasi yorum falan yapmiyorum, sadece kanunun nasil isledigini merak ediyorum.

 
benim anladığım suçu sabit fakat yargıtay kararı bozunca mahkeme de o karara uymuş. ama tam olarak anlamadım ben de. suçu sabitse yargıtay niye bozuyor falan gibi sorular zihnimi kurcalamıyor değil.


  • bellbane  (09.03.11 12:30:49) 
Ben cevabı söyleyeyim, ülkemizde yargı bugüne kadar ne zaman doğru işledi?
Bi dünya insan şuan gözetim altındayken, yok bilmem ne yasasına göre hizbullahçılar, o karara göre de çocuğa taciz edenler kolayca çıkıyor hapisten. Ardından da binlercesi kutlamıyor mu bu olayı, asıl en korkuncu o!
Bir de denmez mi, biz bu ülkeyi ilerlettik, nerelere getirttik diye! Külahıma anlat!

Yasama-yürüme-yargı kolları işlemeyen bir ülkede hukuk yoktur. Hukuk olmayan bir ülkenin de geleceği yoktur!

Çok sinirliyim çok!
  • dessy  (09.03.11 12:49:33 ~ 12:50:29) 
ileri demokrasi maddelerinden biri ile. (basit ama gerçek cevap değil midir?)


  • ben smyrna  (09.03.11 13:07:19) 
çoşmayın ne tahliysei alın okuyun. (bkz: #22473545)


  • gebze harem  (09.03.11 13:18:40) 
Umarım doğrudur, zira bu haberde bir de utanmadan cevaplar vermiş görünüyor.

www.hurriyet.com.tr
  • dessy  (09.03.11 13:29:00) 
yargıtay kararı bozdu, yerel mahkeme bozmaya uydu, dosya tekrar yargıtaya gidecek. yargıtaydan dosya tekrar dönene kadar 1 buçuk yıl falan geçecek. adam 2 buçuk yıldır tututklu. yargıtaydan tekrar dönene kadar tutuklu kalsa 4-5 yılı bulacak tutukluluk süresi. zaten ağır cezada azami tutukluluk süresi 5 yıl. bu yüzden yerel mahkemeler uzun tutukluluk süresinin ardından tahliye kararı vermeyi uygun görüyor.
ayrıca mahkemenin şimdiki kararı tahliye. beraat değil. dosya yargıtaydan dönecek. verilen mahkumiyet kararı kesinleşecek. adam o zaman yatacak 13 yılı. tabi tutukluluk süresi düşülecek bu süreden. tutukluluk yargılama sonuçlanan kadar uygulanan geçici bir koruma tedbiridir. bir ceza değildir.

  • kirmizi gul demet demet  (09.03.11 19:24:01 ~ 10.03.11 01:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.