[]

resim to vcd

bilgisayarımdaki resimleri bilgisayarı olmayan lakin her evin demirbaşı olan vcd de göstermek üzere bilimum akrabalarıma göndericem. ama vindos movimaker ile yapınca çok kalitesiz olarak görünüyor. bilgisayardan izleyince bile çok dandik. ulead visual studio da aynı kalitesizlikte

istiyorum böyle 1600e1200 çözünürlükte, net görüntülü slayt hazırlayayım, arkaya fon... hangi program yapar


 
bir çok televizyon o çözünürlüğe çıkamayacağı gibi, CD'yi çalacak olan cihaz da o çözünürlüğe geçişi sağlayamaz. ayrıca JPEG gösteriminde sanırım müzik eklemek gibi bir lüksünüz yok. müzikli olacaksa zaten VCD'nin desteklediği format olan MPEG'ten şaşmanıza imkan yok. bu arada fotoğraflar/resimler mutlaka sıkıştırılacağı için görüntü kalitesi düşecektir.

bence en iyisi, sadece bir photo cd yapmak. zoom fonksiyonu kullanılarak fotoğraflar/resimler daha detaylı olarak görüntülenebilir. bir photo cd'yi (ya da image cd miydi, hatırlayamadım) nero - burning rom kullanarak bile yapabilirsiniz.
  • archetype  (29.02.08 17:58:41) 
ama görüyorum böyle slaytlar. dvd kalitesinde, 4 dakikalık resim sunusu 100 mb dan fazla. gerçi o bilgisayar formati, avi türü, o şekilde yapayım, vcdye atarken dönüştürsün bakalım, kendi bilgisayarımda bile çok kalitesiz görüyorum


  • efruz  (29.02.08 18:03:48) 
nero nun vcd yapma yerinde resim ekleme vardı


  • joe feyzullah  (29.02.08 19:53:11) 
o gördüğün 100mb dosyalar "vcd ile okunabilir" formatta değillerdir muhtemelen. vcd standardı mpeg1 sıkıştırması kullanır ve standart, vcd okuyan cihazlar tarafından okunabilen formatın belirli limitleri vardır. yani böyle videoları teorik olarak oluşturmak mümkün fakat vcd çalayır ile okunabilecek formata sokmak pek mümkün değil, tabi tam olarak beklentinin ne olduğunu bilmiyorum. fakat görüntünün vcd uyumlu olabilmesi için bir limiti vardır ve bu da aşağı yukarı vhs kalitesindedir.


  • kurukafa  (01.03.08 05:09:12) 
www.youtube.com bu video tamemen fotograf kendi emeğim:) vcd nin çözünürlüğü 352x288dir 1600x1200ü ne yaparsan yap neredeyse 1/5'e düşürecek.bazı programlar mpg'e dönüştürme işleminde kullanıcıya kalite ayarlama imkanı veriyor (tmpgenc favorimdir).video studioda yaptıktan sonra çok kaliteli bir mov veya avi yap daha sonra tmpgenc'de en kalitelisinden bi mpg yap.yaptığın mpg monitörde kötü görünse bile tv de çok net görünür.movimaker'da amaç net ortamına video hazırlamak olduğu için kaliteli biey beklememek lazım.


  • recreativo  (01.03.08 10:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.