[]

Büyükbaş hayvancılıkta para var mı yok mu lan!

Şu işi yapmaya karar verdiğimizden bu yana her duyan "oo o işte çok para var, bizim kayınço cibe biniyo" yok efendim "hayvancılık zor ama parası güzel, bizim bi arkadaş çok güzel para kazanıyor" gibisinden zibiliyon tane laf dinledik. E biraz gaza da gelmedik değil.

Bugün arkadaş geldi dedi ki "olm haberlerde ikidir izliyorum hayvancılık yapanlar ağlıyo lan, adam isyan ediyor" dedi. Haberin içeriğini, neden ağladıklarını tam olarak anlatamadı, ithal et mithal et dedi geveledi. Ben de haberi aradım mamafih bulamadım. Neden ağlıyorlar biliyor musunuz?

Bir de
Evet, büyük meraları, otlakları olan bir bölgede (köyüm olur) hayvancılık yapmayı düşünüyorum. Alan oldukça geniş, yem masrafım oldukça az olacaktır. Ne dersiniz, gireyim mi?

 
banvit kırmızı et sektöründen çekildiğini açıklamadı mı daha bir kaç ay önce ? Oyuncak ettiler sektörü, piyasa araştırması yapmadan girme işe.


  • kimlanbu  (08.03.11 02:20:42 ~ 02:20:52) 
hayvancılık hakkında pek bilgim yok ama;

şöyle haberler buldum mesela:
www.gidatarim.com
www.etfiyat.com
www.milliyet.com.tr

şöyle bir söz verilmiş bir de:
www.siyasalbirikim.com.tr
  • ermanen  (08.03.11 02:42:10) 
çiftlik olmasa da ahırlarında ortalama 5 büyük baş hayvan besleyen bir köyden bildiriyorum: iki ay öncesine kadar herkes pek umutluydu, ineği olmayanlar bile ahır kurmaya başladı öyle söyleyeyim. hatta biz de annemle acaba kredi çekip bir çiftlik mi kursak diye konuşur olduk. ama işte bu iki aydır ithal et yüzünden olduğunu söylüyor bazı kesimler, et fiyatları düşmeye başladı, köylü hayvanını satacak kasap bulamıyor bu günlerde. kasaplar randevuyla çalışıyor o derece. eskiden aracıyla gelip kapıdan hayvanı alan adam şimdi hayvanı siz getirin keserim diyor ve şu anki fiyatlar geçen yıldan düşük diyebilirim. bizim köy sütaşla çalışıyor, dün aldığım duyumlara göre süt fiyatları da düşmüş.


  • somethinginthewayshemoves  (08.03.11 02:51:40) 
Valla para yok diyorlar. Böyle heveslenip hesap kitap yapanlar en sonunda vazgeçtiler hep.


  • nedendir bilinmez  (08.03.11 04:05:07) 
inovatif düşünme, kendini geliştirme, hızlı öğrenme ve takım çalışmasından zevk alma artılarımdır.
eksilerim ise başladığım bir işi yarım bırakamamam ve bazen iş için yakınlarımı ihmal etmem olabilir.
sizin gibi kurumsal bir şirketle çalışmak isterim.
daha önce sektöründe lider bir firmada 6 ay tosunluk ve uluslar arası bir firmada 2 yıl büyük baş hayvanlık yaptım.

cv'm ektedir.
  • siyah turk  (08.03.11 04:16:08) 
para var yok bilemem ama cipe kısa yoldan binmek için yapılmaz bu iş. son derece meşakkatli ve tüm zamanını vermen gerekiyor. 140 büyük başlık bir çiftliği olan bir arkadaşım var. yüzünü unuttuk. biz ona gidebildiğimizde anlattıklarını duyunca " senin de işin harbi zormuş be abi" diyoruz.

yani demem o ki seviyorsan gir bence.
  • trocero  (08.03.11 06:37:22) 
bütün iş hayvanları emanet ettiğin cobanda bitiyor arkadaş.
eğer işe tek girersen iyi para var ama bu seferde işi bilmen lazım.
olmadı ortak ile girince bu sefer de paylar bölüşür ve anlaşmazlık çıkar.
yani ona yatıracağın parayı bildiğin bir iş varsa ona yatır.
yok benim çok çok iyi bir çoban arkadaşım var falan diyorsan ona güvenerek gircen işe.
  • jules winnfield  (08.03.11 08:36:23) 
"Başbakan İthal Eti Durdurmak için söz verdi" ise sakın et işine girme. burada denilmek istenen şu ki "et'i türk'ün para kazanacağı iş olmaktan çıkarıp yabancıların türkiye'de et/hayvan üretmesine izin vereceğiz. sakın bu işe girmeyin"
bu sözüme gülüyorsanız bir kaç sene bekleyin. hele ki 11 haziranda koalisyon çıkmasın... o zaman daha bir "gülersiniz"

  • ben smyrna  (08.03.11 08:36:30) 
para var ancak işi bilmen lazım.
hayvanları sağabilmeyi bilmen lazım.
çamurun akpun'un içinde durabilmen lazım.
o pis kokuyu kabullenmen lazım.
hayvanların ne zaman neyi nasıl yiyeceğini bilmen lazım.
yoksa para yok.
eğer işi iyi bilen birine 10 tane hayvan (büyükbaş için konuşuyorum dana veya buzağı) teslim edersen önündeki kurban bayramında köşeyi dönersin.
  • etna  (08.03.11 08:40:27) 
şu sıralar et ithalatı açık olduğu için piyasaya devasa miktarlarda ithal et giriyor. bu izin düşük vergi oranlarıyla kalıcı hale döner mi, dönerse iç piyasa yurtdışı ile rekabet edebilir mi bunlar hep sorun. ama sonuçta küçük çiftçi olacağın için bu durum seni fazla etkilemez. banvit'e bakma, tezgahları bozuldu diye ayak yapıyorlar.



ayrıca nasıl bir hayvancılık yapacaksın?
besilik mi? kesimlik mi? mandıra mı? vs.. vs..
et randımanı yüksek hayvandan anlıyor musun?
hayvan hastalıklarından haberdar mısın?
... bu böyle gider.

bana kalırsa herşeyini bırakıp, köye yerleşip uzun süre bu konuları araştırıp-soruşturup yapanları 7-8 ay takip edebileceksen gir bu işe. öbür türlü zaten köylülükten başka bir şey olmaz. öyle de bir yere varılacak olsa zaten köyde herkes ciple gezerdi.
ben bi çoban tutar veririm ona 1 sene sonra gelsin paralar diyorsan hiç uğraşma.
  • serseri marti  (08.03.11 09:04:57) 
şahsen benim babamın da yaptığı iş. ama süt hayvancılığı yapıyor. yani kesimlik değil. zaten kesimlik yani besicilik hayvancılığı ölü vaziyette. süt hayvancılığı yapacaksan da ne kadar çok hayvan o kadar çok kâr demek. yani 2 hayvan alıp da para kazanayım diye düşünme. zarar edersin. ama misal 20-30-40 hayvan aldın mı çarkı da çevirirsin para da kazanırsın. ha her işin bi zorluğu olduğu gibi bu işte zor. zira kışın soğukta hayvanları yemlemek gübresini toplamak veya veya hava soğuk da olsa az biraz hayvanları dolaştırmak için meraya çıkarıp gezdirmek falan biraz meşakkatli.

diyeceğim o ki besicilik olarak düşünüyorsan çok çok iyi fizibilite araştırması yap. ama süt hayvancılığı olarak düşünüyorsan elde edeceğin kâr buzaktır. yani hayvanın yavrusu. hayvan ancak kendi masrafını karşılar sana buzak kâr kalır. dediğim üzere bu 2-3 hayvanla da olmaz. min. 5-10 hayvanın olacak ki cipe binebilesin =))
  • pomaklar  (08.03.11 09:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.