[]

blog yardım!

web mastırlar...

şimdi benim uzun süre önce aldığım hosting ve domainim bulunmakta. ama bişiy yapamadım. wordpress ile blog tarzı bişiy yapmak istiyorum aldığım domain'ime.

zip'li wordpress dosyalarını indirdikten sonra nasıl yapıcaz.? veritabanı olayı nasıl oluyor? google'da aratttım ama işe yarar pek bişiy bulamadım. anlatabilecek olan var mı sırayla? bunu şöyle resimli falan güzelce anlatan bir site varsa o da çok iyi olur. yardımlarınızı bekliyorum..

bir de free wordpress temalarından güzel olanlarından önerirseniz sevinirim.

 
hosting kontrol panelinde otomatik wordpress kurulumu yapan bir uygulama yok mu? fantastico olabilir mesela. olmadı hosting firmasına bir mail at senin için kursunlar, onlar için 30 saniyelik iş.


  • blackdog  (07.03.11 22:25:09) 
bir ftp programıyla hostuna bağlanacaksın ve wordpress dosyalarını hostuna upload edeceksin. daha sonra domainine girdiğin zaman seni wordpress kurulum ekranı karşılayacak.

daha detaylı bilgi için google da ftp ve wordpress yükleme şeklinde aramalar yapabilirsin.
  • thugster  (07.03.11 22:25:30) 
plesk panel'de yok galiba öle bi yer bulamadım ben.


  • contavolta  (07.03.11 22:29:45) 
pleskte web applications bölümünde olması lazım.

olmazsa;
veri tabanı ve kullanıcısını oluştur.
wordpress dosyalarını ftp ile sunucuya yükle
sonra ana sayfayı açtığında oluşturduğun veri tabanı bilgilerini girdiğinde kuruluyor.

*ayrıntılı bilgi için google'ı kullanabilirsin.
  • kirkkarakterlikkirikayakliakillikirkayak  (08.03.11 00:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.