[]

alex de souza

galatasaraylıyım ben dolayısıyla fenerbahçenin maçlarını nadiren izlerim. ama ben bu adamı ne zaman penaltı kullanırken gördüysem penaltıları hep kendisine göre sağ köşeye attı. aksini gören var mı ya? hepsini atmıyorsa bile %70-75 ini o köşeye attığından eminim. bir de buna ben bile dikkat edebiliyorsam kaleciler dikkat etmiyor mu? ee o zaman niye kurtaramıyorlar?
hatta duyuruyu açarken denk geldim şöyle de bir şey varmış;
(bkz: alex de souza'nın penaltıyı atacağı köşe)


 
adamın penaltı atma becerisi kalecilerin çoğunun penaltı tutma becerisinden üstün. çok saçma cümle oldu.

atacağı köşeye gösteren futbolcular da var, kaleciler yine de tutamıyor. futbol işte, sürprizlerle dolu.
  • jameskeenan  (07.03.11 22:05:18) 
evet hep aynı tarafa atıyor. kaleciler istedikleri kadar dikkat etsin, sonuçta topun hangi köşeye atılacağı kararı, kalecinin o köşeye uçma kararından çok daha önce verildiği için, kaleci en fazla parmaklarının ucuyla değiyor. zaten genelde kalecinin uzanabileceği en uzak noktaya atıp, yan anlara topu taktığı için kalecilerin çaresiz kalması normal.


  • baldur  (07.03.11 22:06:27) 
kaleciler penaltı kurtaramaz, futbolcular penaltı kaçırır.

isterse atacağı köşeyi eliyle göstersin, iyi kullanırsa ki kullanıyor kaçmaz o penaltı.
diğer köşeye de attığı maçlar var. kaleciler mal gibi önceden o köşeye yatıyorlar o da diğer köşeye bırakıyor.
  • bodah  (07.03.11 22:12:07 ~ 22:32:49) 
genelde yan ağları bulduğu için, kurtarmakta bir hayli zor.


  • thugster  (07.03.11 22:31:37) 
zaten adam öyle bir atıyor ki sert ve köşeye gidiyor yaptığı vuruşlar. yani kaleci köşeyi bilse bile tutamıyor. mesela bazı futbolcular vardır, sadece ters köşeye yatırma amaçlı atar. yani kaleci köşeyi bilse tutacak. örneğin ümit davala öyle atardı, ters köşeye yatırırdı ama yavaş ve tam köşeye gitmeyecek şekilde. yani kaleci köşeyi bi bilse tutamaması imkansız.hatta öyle çok kaçırmıştır.


  • Neill  (07.03.11 22:35:49) 
zaten topa kaleciyi kontrol ederek geliyor gayet sakin. kaleci çok önceden hareketlense diğer köşeye bırakacak, öyle attığı penaltılar da var. hareketlenmezse de nasılsa tutamaz diyerek verediyor topu yan ağlara.


  • kakam gelmis olamaz mi  (07.03.11 22:44:13) 
Dostum, penaltı vuruşu her ne kadar basit gibi görünse de, tekniği ile atan için bir "sanat"tır. Zamanında Sokrates diye bir oyuncu vardı, araştırırsanız toptan geriye hiç açılmadan kullanır ve her defasında usta kalecileri avlardı. İşte bu "stil" sahibi penaltıcıların kullandıkları atışı kurtarmak her babayiğidin harcı değildir. Hele ki Alex gibi yan filenin içine sert vurabilen bir oyuncunun kullandığı penaltıyı çıkarabilmek için kalecinin vuruştan hemen önce oraya yönelmesi gerekir ki; bu da abesle iştigal demektir.
Uzun sözün kısası, emin ol kaleciler bu tür ustaların nereye vuracağını bildikleri halde golü yemenin sancısını hissetmektedirler...

  • trawmatolog  (07.03.11 23:27:46) 
aslında en çarpıcı örnek de geçen hafta oynanan fener bjk maçı. alexle yıllarca beraber oynamış, 100. yıl şampiyonluğu yaşamış, alexle sayısız antrenmana çıkmış rüştü bile alexe göre sağ kendine göre sol köşeye atacağını bilmesine rağmen çıkaramadı topu.. parmaklarının ucundan sıyrıldı ve girdi top... çıkarılması zor köşeye bırakıyor ve sert vuruyor.

kariyerindeki ilk penaltısını yıllar önce samsunda kaçırdı alex ve canlı izledim stadtaydım, onda da direğe nişanlamıştı..

yani kaleci ancak tahmin eder atlar, alex iyi vuramazsa çıkarır yoksa gol kaçınılmaz.
  • beni boyle sev seveceksen  (07.03.11 23:44:12) 
Topun penaltı noktasından kalenin köşesine gidişi yaklaşık 1 sn.
Kalecinin topa vuruş anında seçtiği köşeye uçması yaklaşık 2 sn.

Doğru şiddetle ve köşeye giden bir penaltıyı dünyanın tüm şımaykılları gelse çıkartamaz.
  • catamenia  (08.03.11 07:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.