[]

Bir Yıldan Eski Kira Sözleşmesi

Kasım 2009'da yapılmış bir kira sözleşmemiz var. Ev arkadaşım kiracı, ben de kefil olarak imzaladık.

Ben şimdi haber versem, "bu ayın kirasını depozitoya sayın, farkını ( = kira - depozito) yatıracağım, ay sonunda da çıkacağım" desem, ayıp olur mu?

"Sözleşmeler 1 yıllıktır" diye bir söylenti var. Şu an yasal olarak bir yükümlülüğüm var mı yok mu?

Telefon ve email kanalıyla bir yıl daha bu evde kalacağımı söylemiştim, bu "sözleşmeyi yenileme" sayılır mı?

 
kira sözleşmesi 6570 sayılı kanuna tabi yerler için 1 yıl geçtikten sonra bir müdahale olmadıysa 1 yıl süreyle tekrar uzar, yani sizin sözleşme şu anda kasım 2011'e kadar uzamış durumda. ekstra bir şey söylemenize gerek yok, çünkü kanundaki sınırlı haller dışında ev sahibi sizi evden çıkaramaz, sözleşmeyi kafasına göre feshedemez. ama söylemenizde fayda tabi ki var. yoksa da bir sorun olmaz. sözleşme yenileme değildir bu aynı sözleşme 1 yıl süreyle uzuyor.

ayrıca depozitoyu kiraya saymanız pratikte mümkündür, ancak ya depozito bedelini kullanacağı bir şey varsa ev sahibinin, bu teklifinizi niye kabul etsin ki, çağırın, gelsin evi bir görsün, durumu anlatın, farkı da peşinen ödeyin kendisine, belki böyle ikna ederseniz daha da doğru olur, yoksa depozito farklı bir borçtur, kira farklı bir borç.
  • pomolilik  (07.03.11 21:03:39) 
ha bu arada siz kefil olmuşsunuz sözleşmeye ancak siz 1 yıl için kefilsinizdir, o ilk yıl dolduktan sonra sizin ayrıca taahhütte bulunmanız veya rızanızın olması lazım sorumluluğunuz için, yoksa siz hukuki olarak kefil sorumluluğunda değilsiniz şu an.


  • pomolilik  (07.03.11 21:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.