[]

Tren almak istiyorum .

Uçak,gemi,tır vs vs alınabiliyor ama ben Tren almak istiyorum acaba mümkün müdür? Tren işte bildiğiniz banliyo olur, mazotlu lokomotif olur olurda olur böyle birşey alıp yurdumun demir ağlarında (hat boş olunca ve ikaz ışıklarına uyarak ) gezip yük yaşımacılığı filan yapabilir miyim?




 
gümrük sorun çıkarabilir


  • dynamo  (07.03.11 13:37:13) 
Mümkün değil. O raylarda sadece TCDD trenleri seyahat edebilir.


  • ataturkiye  (07.03.11 13:43:38) 
Bir haber çıkmıştı geçtiğimiz aylarda. Ulaştırma Bakanlığı TCDD bünyesindeki bazı trenleri özelleştirecek diye. Ankara'da dayın varsa alırsın kendine bir trencik.


  • sordanski  (07.03.11 13:45:08) 
tren devlet tekelindedir. daha doğrusu tren yolları devlet tekelindedir. ha siz tren alırsınız elbet. parasıyla değil mi? ama devletin yollarında yürütemezsiniz. arazi sahipleriyle anlaşır ben de kendi yolumu döşerim, kendi trenimi orada sürerim derseniz o olabilir belki.


  • kibritsuyu  (07.03.11 13:46:57) 
mevzuat uygun degil su an icin, rayların kullanım hakkı, işletme hakkı vs seyler tanımlanırsa ılerde olaiblir elbette.


  • bryan fury  (07.03.11 13:50:34) 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( TCDD ) Hatlarında Diğer Şahıslara Ait Vagonların İşletilmesine Dair Yönerge

www.tcdd.gov.tr
  • dahicocuk  (07.03.11 13:55:04) 
@dynamo gümrük ne alaka? :)
Türkiye'deki demiryolları devlet tekelinde.
İleride TCDD'yi de satarlar o zaman demiryollarını alırsın, istediğin gibi at koşturursun :)
  • livaneli kadir  (07.03.11 13:57:36) 
Vagon kiralamakla Tren yürütmek farklı şeyler bu arada.


  • ataturkiye  (07.03.11 15:33:06) 
bir dönemler kamil ko. bu işe girmeye çalışmıştır ama gerek mevzuat gerekse hükümetlerin tren yoluna olan kin güden tutumlarından dolayı gerçekleşmemişti. pek bir şey yapabilecigini sanmıyorum. öyle gezmek fln direk yalan :)


  • faaip de oiad  (07.03.11 17:20:04) 
makinist tanıdığın olsa verir bi tur


  • yuto  (07.03.11 18:27:54) 
gümrük şu alaka: ebay'den aldığımız tren, 150 euroyu geçtiği için gümrükte sorun çıkarabilir. başka alakası yok. ha hediye paketi yaptırınca belki açmazlar ama. ya da tülomsaş'a falan gidip yerlisini alabilirseniz o da olur.


  • kibritsuyu  (09.03.11 22:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.