[]

kıbrısa bilet alıp , sadece free shop a girmek mümkün mü?

free shop tan alacaklarım var , 50-60 tl ye uçak biletleri var kıbrısa , bir bilet alıp , havaalanına gitsem , free shoptan alışverişimi yapsam , sonra da gitmekten vazgeçtim deyip , havaalanına 5 dakika mesafedeki evime gelsem , oluyo mu??




 
oyle keyfe olmuyor:)

pasaportu gectikten sonra ucaga binmezsen o ucak bastan asagi kontrol ediliyor bir aksilik yoksa yola cikiyor gidecegi yere varana kadar bekliyorsun,guvenlik sorusturmasi geciriyorsun,bunu bir kez yapabilirsin,ikinci de oldun kamil.gecerli bir sebeb one surmen gerekiyor bunu kanitlamani isteyebilirler.
  • cizgilipijama  (06.03.11 23:51:17) 
bence olması lazım ya. çocuğun okulda kafasını yere vurmuş olsa mesela gitmicen mecbur.ikinci sefer de neden annanen kalp krizi geçirmiş olmasın.mimleyeceklerini sanmıyorum.ama arkadaşın dediği gibi kanıtlamanı isterler tabi.


  • yazararme  (07.03.11 00:33:15) 
niye kanıtlayayayım canım vazgeçtim, uçağa binmekten korktum belki? uçağa gidene kadar oralarda bi yerde sızdım kaldım?

hem sadece free shop için geçtim. ayıp mı?
  • lazor  (07.03.11 02:19:55) 
bunu makedonyada yapan türk'ler varmış. bir arkadaş bizzat kendi anlatmıştı. bir iş için gitmişler 1.5 yıl kalmışlar ve sınıra bir yerde oturuyorlarmış. canları alkol istediğinde sınırdan çıkıp free shopa gidip geri dönüyorlarmış. ama türkiyede bir olayı vardır zannediyorum. şu atatürk havaalanındaki freeshopun sitesini incelemiştim bir ara. yanlış hatırlamıyorsam aldıklarını pasaportuna kaydediyorlar. ama bir yere gitmeden çıkarsan ne gibi bir yaptırımı var bilemeyeceğim.


  • zlatan1937  (07.03.11 10:21:03) 
aynı gün için gidiş-dönüş bileti alırsın. sabah gider öğleden sonra ya da akşam dönersin. hem hava değişimi olur hem de alışverişini yaparsın. öbür türlü zor.


  • zenlaid  (07.03.11 11:22:34) 
DutyFree kismi gumruksuz bolgede yer aldigi icin pasaport [KKTC icin kimlik] kontrolunden sonra ulasabiliyorsunuz. Normal sartlar altinda ucusunuzdan vazgecmek tabii ki hakkiniz. Bu kosulda yine pasaport kontrolunde ulkeden cikis iptali yaptirmaniz gerekir.

Ancak her ne kadar uygulama da pek onemsenmese de uluslararsi kurallar geregi "cikis" ile "giris" bolgesinin ayri kurallari vardir. Mesela bir ulkede satilmasi yasak olan bir urunu o ulkenin DutyFree magazasindan sadece cikarken teminedebilirsiniz. Bu da isin icine eklenince polis ve gumruk memurlari size pek sicak bakmayacaktir. > yer mi anadolu cocugu
  • ucan sincap  (07.03.11 17:30:06) 
anlaşılan en iyisi gidip dönmekmiş.

teşekkürler cevaplar için. uzun zamandır kafamda problemdi.

uçağa binemem meselesinde haklısınız , mutlaka arayıp soracaklardır. bir iki defa yediririz de , havaalanında tanınmış sima oluruz sanırım sonrasında.
  • expansion pack  (07.03.11 20:56:11) 
bunu havaalaninda degil de kara sinirinda yapabiliyorsun zannedersem. araba bozuldu diyip geri donebiliyorsun ama cikis yaparken adam vizeye bakiyor. en iyisi gumrukte tanidigin olmasi.


  • zlatan1937  (08.03.11 07:44:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.