[]

İş değiştirmek...

Şimdi baştan anlatayım...
1 ay önce işe başladım , Bilgisayar-Notebook Teknik servisinde... Patronlada aram çok iyi ve orda çalışmaktan bende mutluyum..ama maddi olarak hiç tatmin edici değil.. sabit bir ücretim yok yaptıım iş üzerinden komisyon alıyorum sadece,,haftalık fatura kesiyorum.. .bu zamana kadar en fazla 85 lira aldım haftada...Patron beni seviyor..ve rahat ettirmek için elinden geleni yapıyor.Bu zamanda böyle başka patronlar varmdır bilmiyorum.. ( ya da enayilik bende; o kadar az paraya anlaştım,herif bana sordu çünkü iş görüşmesi esnasında kaç para istiyon diye, bende yeni mezun ve tecrübesiz olduğum için fazla bir beklentim olmadığını ne verirsen razı olacağımı söyledim...gene buradan aldığım bir fikirle... )
Şimdi ben kariyer.net üzerinden başka bir işe başvurdum.Başvurduğum yer,türkiye genelinde büyük bir yetkili servis ağı olan kurumsal bir firma(bende büyük ihtimalle bayide çalışacam gene ama)...başvuruyla ilgilenen bayinin yani çalışacağım bayinin bizim patronu tanıyor olma ihtimali yüksek...şimdi söylerse senin eleman bize başvurdu diye... benim bu adama ne gibi bir açıklama yapmam gerekiyor kırmakta istemiyorum,çünkü ayrılsam bile bu adam bana tecrübesiyle çok yardımcı olacaktır meslek hayatımda...direk söylemelimiym acaba verdiğin para yetmiyor diye.. gerçi orda başlarsam ordada verecekleri asgari ücret olacaktır en fazla.. ama en azından sigorta gibi bir imkan sağlıyacaklarını biliyorum.. burdada sigorta yapacam ileride diyor ama... net değil işte.. sizce işimi değiştirmelimiyim? , mahalle bilgisayarcısı yerine bana kariyer yapma fırsatı sağlayacak kurumsallaşmış bir firmayımı tercih etmeliyim??...


 
tecrübe edinene kadar şimdiki işinde kal. Müşterilerle bire bir diyalog kurabiliyorsan kendi müşteri portföyünü yarat. Bir süre sonra zaten firmayı değil seni tanımaya başlarlar, o aşamada karar verirsin.

kariyer.net te başvurular gizli tutulacaktır falan yazıyor muydu ilanda ?
  • kimlanbu  (06.03.11 23:35:51) 
Abi işin tuhaf yanı bende orda çalısırken kendimi mutlu hissediyorum,ne bilim pek iş olmuyor,ders çalışmaya,kitap okumaya vaktim kalıyor,evime çok yakın sabah geç kaldın tantanası yok... saat sabah 10 dada gittiğim oldu herif hiç bişey demiyor...kurumsal bi yerde çalısırsam bu imkanlarım gidecek elimden büyük ihtimal , acaba bikaç sene burda takılsam tecrübe problemini halletsem , askerliğide hallettikten sonra daha iyi fırsatlar çıkarmı önüme.. diye geliyor aklıma... ondan tereddüt içersindeyim başvurumu gerimi alsamki diye...Çünkü burada şimdilik biraz çırak muamelesi görsemde adam işi öğretmek için çabalıyor...


Edit: gizli tutulacaktır yazmıyordu...
  • ataman  (06.03.11 23:42:51 ~ 23:43:36) 
Zaten şuan ki patronun sen bu şekilde düşün diye böyle davranıyor. Seven adam para verir para.
Bende bi patronum. Evet belki yüzlerce çalışanım yok ama halinden anlıyorum. Hiç kimse işini tek bi adama bağlamaz. Patronunu değil, kendini düşün dostum.

  • maksat muhabbet  (07.03.11 00:24:45) 
Haftada max 85'ten ayda 340 kağıtla geçinebiliyorsan apayrı saygı duymak lazım sana, onu belirteyim; durumuna gelince, çalıştığın yerde mutluysan, geçimini sağlayabiliyorsan, ben olsam bırakmazdım işi, patronun tabiri caizse sömürüyor seni, orası apaçık ama fani dünya, para pul uğruna o mutluluktan olmak da var.


  • uyku inadim inat  (07.03.11 05:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.