[]

Yanlışlıkla telefon oyunu aldım ve savaş çıkmak üzere

bir arkadaşım telefonumdaki oyunları karıştırırken demo bir oyunu satın almış. 12 tl ödeyeceğimi bildiren mesaj gelince mesajdaki müşteri hizmetleri numarasını aradım.iade söz konusu olmadığını söylediler. neden kullanmayacağım bir ürünü iade edemediğimi sorduğumda elbise almadığımı söyledi müşteri temsilcisimidir nedir. Ayar oldum, mail attım. 5 onay verildiğini ve hizmeti satın almış olduğumu, iade söz konusu olmadığını yazmışlar. tüketici hakem heyetine gideceğim, turkcelli arayıp bu ödemeyi durdurabilir miyim? başka ne yapabilirim? hani şu elbise almıyorsunuz beyefendi lafı olmasa çoktan unutmuştum olayı ama yeter lan biraz da onlar düşünsün.
böyle böyle bir sürü insana çakıyorlardır bu oyunları eminim.
hakem heyetinden olumlu sonuç çıkar mı bilmiyorum ama bakalım artık. var mı bi tavsiyesi olan?


 
çok uğraşırsan illaki bir sonuca ulaşırsın ancak oraya kadar 12 liradan daha fazla sinir stres sahibi olursun sanıyorum.
bence boşver gitsin.

  • etna  (06.03.11 21:09:49) 
dava mava çok tutar. 12 lirayı ödemek mantıklı gibi geldi bi an.


  • mormormorius  (06.03.11 21:11:35) 
araştırdım biraz, hakaem heyetine derdimi anlatan bir dilekçe, iddiamı destekleyen yazışmalarla filan posta ile başvurabiliyorum ve sonuç çıkınca bildiriyorlar. meblağ düşük olduğu için dava açılmıyor amahakem heyetinin verdiği karar mahkeme kararı hükümünde oluyor.


  • serseri marti  (06.03.11 21:13:58) 
Yani aslında hata arkadaşınızda tabii. Sonucun olumlu çıkacağını zannetmiyorum. Dava mava insanı fazlasıyla uğraştırıp sinir eder. 12 lirayı sokakta düşürdünüz farzedin, sinirinizi de çok bozmayın derim.


  • kilroy  (06.03.11 21:25:30) 
son yazdığın doğru. hakem heyeti gayet ilgi gösterir ve süründürmez.


  • hikaye mesture  (06.03.11 21:27:44) 
yazılım öyledir aslında, onlar da elbise argümanı dışında haklılar. arkadaşınızın hatası, sizin indirdiğiniz yazılım başına gsm şirketi büyük bir ihtimalle geliştirici firmaya para ödüyordur.

iade edemezsiniz oyunu, büyük ihtimal offline oynanabiliyordur yani sizin telefonunuzdan söküp çıkarma gibi bir şansları yok.

bu gibi bir durumda hakem heyeti ile şununla bununla uğraşmayın derim ben. yapmanız gereken firmaya uzun bir şikayet mektubu yazmak olur müşteri temsilcisi hakkında.
  • kuja  (06.03.11 21:29:33) 
gerzekçe bir şey söylemiş olsa da o noktayı deşip o kişinin işini tehlikeye atmak istemem açıkçası. verdikleri hizmeti hiç kullanmadım ve satın alındığı mesajı geldiği anda iptali için aradım. sonuçta istemediğimiz bir ürünü iade edemiyor muyuz?


  • serseri marti  (06.03.11 21:35:22) 
yazılım konusunda iade almamakta bir nevi haklılar. sonuçta oynayıp oynamadığını anlayamazlar.
ha ben sana derim elbise mi alıyorsun ulan diye, ama müşteri temsilcisi diyemez. densizlik yapmış kendisi.

  • darknum  (06.03.11 21:53:07) 
şimdi müşteri temsilcisinin öyle bir denyoluk yapmış olması bunun arkadaşının hatası olduğu gerçeğini değiştirmiyor. oyunun iade alınması için geçerli bir sebep göremedim ben. sonuçta o oyunu indirip oynuyor olduğun halde iade etmek istiyor da olabilirsin. yapman gereken en mantıklı iş müşteri temsilcisini şikayet etmek olur. zaten görüşmeler kayıt altına alındığı için tespiti ve yaptırımı zor olmayacaktır.


  • robin crusoe  (06.03.11 22:53:29) 
arkadaşlar oyunun şifresi geldiği anda müşteri hizmetlerini iptal için aradığım noktasını açıkça ifade edemiyor muyum? yani başka ne yapabilirim ki? iki bildirim de tek bir mesajda geliyor.


  • serseri marti  (06.03.11 23:18:47) 
kazanıp kanamayacağını bilemem fakat tüketici hakem heyetine yaptığın ödemeyi de o 12 tl ile birlikte geri alıyorsun.


  • han20  (06.03.11 23:33:54) 
12 tl ödemek koymaz kimseye,burada mutabıkız.
ancak asıl sorun şu.saçma sapan firmalar oldu bittiye getirip kazıklıyorlar insanları.
ben yaşadığım bir olayı anlatayım;
zamanında gazetelerin kuponla verdiği fırınlardan almak istemiştik.30 liralık dandik kumtel fırınlarından.zaten gazete alıyoruz fazla mal göz çıkarmaz mantığıyla giriştik işe:)
kuponları biriktirdik,gerekli yazışmaları yaptık ama bir türlü cevap gelmedi.iş inada bindi tabii,tüketici mahkemelerine başvurduk.dava açıldı,6 7 ay kadar bekledik ve sonunda firma suçlu bulundu,fırını adresimize gönderdiler.mahkeme masraflarını kendileri ödedi tabiki.
ama o fırın geldiğinde kuponla araba almış gibi sevindim.kullanıldı mı fırın?hayır...
demek istediğim bu çakallara göz açtırmamanın verdiği huzur bambaşka bir şey.
kesinlikle hakkınızı arayın,yoksa içiniz rahat etmez...
  • p a t r i o t  (07.03.11 00:09:28 ~ 00:12:09) 
bence adamlar haklı. yazılımın iadesi olmuyor genelde. kopyalamadığını/kaydetmediğinin garantisi yok, adamların hiç bi suçu yok. gidip satın almışsın, iade edicem diyorsun.

arkadaşın ödesin 12 lirayı, ortada bi haksızlık yok yani. daha mantıklı şeylere celallen.
  • roket adam  (07.03.11 01:04:12) 
şöyle açıklayım, "demo" oyunu zaten oyunu test etmenize yarıyor. bunun dışında internetten şuradan buradan oyun hakkında bilgi edinme şansınız var.

siz bu oyunu satın aldığınız an gsm şirketiniz üretici firmaya yüzde üzerinden ücretini ödüyor, vergisini ödüyor, ve karını alıyor. eğer gsm şirketinizi ikna edebilirseniz bir şekilde size 12'yi geri yatırırlar, ve üretici firmaya yaptıkları ödemeyi zarar olarak kabul ederler. bunu sistem hatası nedeni ile yaparlar, "arkadaşım almış" diye değil.

şifre geldiği an mesajı geri iade etmek gibi bir şansınız yok, forward mı edeceksiniz geri? yemin mi edeceksiniz şifreyi girdim diye.

dünyanın her yerinde yazılım iadesi vardır, evet ama bu cd-key'i girmediğiniz süre geçerlidir, cd-key elinize geçmediği sürece, açılmadığı sürece. bu bütün yazılımların üzerindeki sözleşmede yazar. bunun dışında birçok firma trial software sunar ki bu çok güzel bir şeydir, ne aldığınızı bilirsiniz. sizin için de böyle olmuş, demo'sunu oynamış arkadaşınız.

üzgünüm, fakat firma haklı. hakkınızı arayın demek isterdim fakat burada pek bir hakkınız görünmüyor.
  • kuja  (07.03.11 03:09:07 ~ 03:10:28) 
kiralarsam veremem ama satın alırsam verebilirim.


  • serseri marti  (08.03.11 16:05:05) 
hayır veremezsin.


  • darknum  (08.03.11 17:50:32) 
arkadaşlar,

firma yazışmalar sonunda 12 tl'yi iade etti, haberiniz olsun.
  • serseri marti  (10.03.11 16:01:10) 
obaa.
bana ayar olsun. ama hatırlatayım etiketi açılmış filmleri-oyunları iade edemiyorsunuz :)

  • darknum  (10.03.11 23:35:03) 
peki telefondaki oyununun akıbeti?


  • hikaye mesture  (11.03.11 12:17:53) 
ne yalan söyleyeyim bakmadım hiç oyuna. hiç denememiştim, şimdi de şarjım yok. :)


  • serseri marti  (11.03.11 14:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.