[]

doğal uyku getirici

çok merak ediyorum mümkün müdür? istediğim şartlar
1. kullanacağım madde doğal olmalı ve yan etkisi olmamalı.
2. kullandığım zaman kesinlikle uyutmalı. (yani kullandıktan sonra uyuyamayıp, yarı uyanık yarı sersem olmak istemiyorum, o yüzden içtimmi kesinlikle uyumalıyım)
3. alışkanlık yapmamalı veya zamanla daha yüksek doz ihtiyacı hissetmemeliyim.
4. uyandığımda da saatlerce sersemlik yaşamak istemiyorum.
bunların hepsi mümkün müdür? passiflora diyolar ama 2 ve 4. maddeler kesin değil galiba onda. edit: öğlen uykusu gibi 2 saatlik bir uykudan bahsediyorum, gece uykusu değil

 
beklediginiz bir cevap degil ama yogurt ve sut diyeyim ben


  • turkish tekila  (27.02.08 13:50:35) 
biri zamanında duvarları silmek demişti, saygılarımı sunarım hala.


  • jesters cap  (27.02.08 13:58:19) 
lisedeyken bizde böyle bir ihtiyaç içerisine girmiş idik indiegirl'le birlikte. gündüzleri okuldan geldikten sonra uyumak, gece kalkıp ders çalışmak istiyorduk ama okuldan gelince de yatamıyorduk. ayrıca, kullandığımız ilacın fil deviren cinsten olmaması gerekiyordu ki, gece kalkabilelim.
okul doktorumuz bunun için bize unisom diye bir ilaç önerdi. İlaç aslen alerji ilacı olarak ortaya çıkmış ama daha sonra uyutucu etkisinin daha ağır bastığını fark etmişler ve uyku ilacı olarak girmişler piyasaya. unisom aslında tam bir uyku hapı değil, genelde gece uykuya dalmakta vs zorluk çeken insanlara tavsiye ediyorlar.
Umarım işinize yarar.
  • kahvegibi  (27.02.08 13:58:45) 
başka alerji ilaçlarından bildiğim kadarıyla onlarda uykuyu getiren madde paresetamol ve ne yazık ki kalkınca insanı sersem yapıyor. evet aradığım yoğurt veya süt gibi değil.


  • crimson king  (27.02.08 14:02:01) 
(git: 20159)


  • late viper  (27.02.08 14:19:23) 
geçen gün gazetede kediotu ve çarkıfelek çiçeği nin uykuya dalmayı kolaylaştırdığına dair bişeyler okumuştum.bunları tablet halinde de bulmak mümkünmüş ayrıca.


  • karamell  (27.02.08 16:45:55) 
papatya çayı.

ancak bünyeye bağlı olarak 2. madde için garantisi yoktur.
  • queenofsmyrna  (27.02.08 23:02:05) 
gazetelerde iki ay falan önce basettiğin şeye benzeyen bi haber çıkmıştı, bilimadamları 2 saat için adamı anında uyutup manyak dinlendiren bir uyku üzerinde çalışıyorlar diye ama bilmiyorum sonucu...

şartların mümkünatına gelince; biraz uygunsuz kaçacak ama tam olarak uyuşan bir örnek vermek istiyorum:

Rivayet odur ki, Osmanlı zamanında azınlıktan birisi o zamanın şartlarına göre sexshopvari bir dükkan açmış; sipariş üzerine ekipman yapar imiş. Bir gün bir kadın gelip adama demiş ki:
"Usta, bana öyle bir alet yap ki;
boyu arabî,
eni farısî
letafeti türkî olsun.."
adamımız cevaben demiş ki:
"Bacım, öyle y...k bulsam ben kendi g.tüme sokarım!"

Sanırım soruya verilebilecek en uygun cevap bu olsa gerek...
  • thunder thunder thunder thundercats  (28.02.08 00:09:46) 
eczanelerden temin edebileceğin B12 vitamini kullanabilirsin. hiçbir yan etkisi yok, uyuşturmuyor. istediğin saatte kolayca uykuya dalıp istediğin saatte uyanabiliyorsun.


  • lightgirl  (28.02.08 08:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.