[]

çek tahsili

bir borca karşı çek aldım, hayatımda ilk defa çek tahsil etme durumum olacak. kesin olarak üzerindeki tarihte mi gitmem gerekiyor bankaya? bir gün sonra-öncesi olmadan?




 
çekler vadesi olmayan ödeme emirleridir esasinda. yani ibrası halinde ödenmesi gerekir. ancak uygulamada üzerinde yazan tarihte ödenmesi talep edilir. bir de ticaretle uğraşan insanlar ödemeleri ona göre ayarlar çek günü gidip yatırırlar ödeme tutarını genelde.


  • mat couthon  (03.03.11 10:49:54) 
önce alamazsınız ama sonra alabilirsiniz tabi. ancak sonra kısmında şu önemli. rakam çok büyük ise ve siz ödemeyi almazsanız belki aynı tutarlardaki tahsilat yapan birisi ile ertesi günlere para kalmayabilir. bu durum tabii ki iyi niyet ile çözülebilir. şöyle ki çek sahibini ararsınız, ben ancak bugün tahsil edebiliyorum ama para yok bilginiz olsun dersiniz. onlar da para yatırır. para yok diye dan dun karşılıksız yaptırmayın. hele ki çek sahibi düzgün bir işletme ise. sonra adamlarla iş yapamazsınız bir daha. ayrıca çok emin olmamakla birlikte "karşılıksız" damgası yemiş çeki normal şekilde tahsil de edemezsiniz diye biliyorum.


  • ben smyrna  (03.03.11 11:05:03) 
Çek işleri biraz tehlikeli, çekin verildiği bankayı bir arayın bakalım, dönen çekleri varmı kesen kişinin.


  • Dharmalı  (03.03.11 13:02:22) 
eğer çekin keşide edildiği yer ile aynı yerdeki bankaya gidecekseniz üzerinde yazan tarihten itibaren 10 gün içinde bankaya gitmeniz lazım.

şu an sanılanın aksine çek üzerinde yazılı tarihten önce bankaya gidemezsiniz. ödeme yapılmaz bu tarihten önce.yasak.
  • kirmizi gul demet demet  (03.03.11 13:57:01) 
ödeme tarihinde takasa ver bankaya. ödenme ihtimalini güçlendirmiş olursun.


  • guybrush threepwood  (03.03.11 16:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.