[]

ailevi sorunlar... arada kaldım, akıl lazım

duyurumun pek sayın aklı başında insanarı,
üç yıl kadar önce bizimkiler çok samimi olduğumuz, benzer alışverişler yaptığımız bir aile dostumuz için kredi çekmişti ve maalesef bu amcamız, işleri ters gitmeye başlayıp iflas edince kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. ailesi de zaten batmış olduklarından parayı ödeyemedi ve bu borç bize kaldı :(
neyse bizde de o kadar nakit olmadığından o dönem tarla satan amcamla anlaştık, krediyi o kapattı ve karşılığında bizden onunla ortak olduğumuz bi tarlamızı ona satmış gbi devretmemizi istedi, mecburen yaptık. yani o tarla artık tamamen amcamın oldu.
ama bu konu hakkında konuşurken annem, "bak ahmet, el değiliz nihayetinde, sen bu tarlayı olur da bir gün satarsan bize verdiğin paranın faizli halinden üste kalan parayı bana verir msin?" falan dedi, amcam da " tabii yenge, hakkınız geçsin stemem" dedi.
şimdi bu tarlayı satıyorlar ve annem bana: " sen söyle bu mevzuyu, sen hatırlat, ben söylersem kavga çıkar belki" diyor. anne biraz cadaloz da..
sorun şu ki, ben amcam ve yengemle inanılmaz samimiyim, en yakın arkadaşlarım onlar diyebilirim, hatta işe başlamam yakın, merkezde oturuyorlar, bir süre onlarda kalacağım çalışırken.
onları hiç kırmak istemiyorum para yüzünden, nasıl söylesem, nasıl desem de aramızı bozmasam? başka birine söylesem de ağzını mı arasam önce amcamın?
napsam? :/
uuww uzun yazmışım yahu. okuyan, cevapayan herkeslere müteşekkirim.

 
bence annene söyle cadalozluk yapmadan kendisi söylesin, herkesin en az kırılacağı yol bu sanırım.


  • emuncipation  (02.03.11 21:29:46) 
Sanki anneniz söylese daha iyi. Bir de o olayda zaten maalesef vereceğiniz kaybı vermişsiniz. Hazmetmesi zor tabii ama daha fazla üçü beşi aramak sizi daha çok yıpratabilir. Yine de şansınızı deneyin tabii ki. Hatırlatanın bir yüzü kara.


  • firez  (02.03.11 21:32:07) 
eger siz tarlayi amca'ya rayicinden satmissaniz zaten para istemek pek yakisik almaz...


  • ucan sincap  (02.03.11 21:32:31 ~ 21:33:02) 
bence samimi olduğuna göre amcan da zamanında söz vermişse gayet açık bir şekilde amcanla konuşman sorun çıkarmayacaktır. "böyle konular konuşarak sizi kırmak istemem ama" falan diye söze başlayabilirsin mesela ?


  • yigitkaraca  (02.03.11 21:32:53) 
Bence konuyu kapat ve hiç söyleme. Amcanız, o tarlayı iyi fiyata satmış olabilir, fakat geçmişte de, risk alarak sizin borcunuzu kapatmış. Tarlanın değeri düşseydi, yani amcanızın yaptığı borç ödemesinin de altına inseydi, onun zararını siz karşılar mıydınız?


  • sheba and the albino girls  (02.03.11 22:03:01) 
rayicinden diil bahsettiğim şekilde anlaşarak verildi tarla. bu yüzden istesek mi diye kararsızım zaten, yoksa düşünmezdim bile. bide bu borç olayından birkaç yıl önce başka bir tarlada amcama biz güzellik yapmıştık, azıcık da buna güveniyor annem, ben konuşursam ortam gerilrse hatrlatırım valla diyor. zaten zaman zaman gerildiler mal paylaşımı konusu açıldığında geçmişte.
off anlamıyorum ki para mevzuu olduğunda neden bu hale geliyoruz :(
6000 lira kadar alacağımız pay. hiç kaçırası yok annemin, vazgeçme durumu söz konusu bile değil yani.. bana kalsa zaten dünya yansa umrumda değil bu aralar maddi manada ama kırmadan, üzmeden ara bulmak zorundayım işte.
cevaplar için saolun yine.
  • somethinginthewayshemoves  (02.03.11 22:18:10) 
amcan madem kendi ağzıyla söylemiş hakkınız geçmesin demiş
eğer sende hakkınızın olduğunu düşünüyorsan söyleyeceksin.
eğer yok bizim hakkımız zaten olur fiyatına satmıştık amcaya diyorsan sus.
ben senin yerinde olsam isterim.
benzer bir durum yaşamıştım.
  • seyduna6687  (02.03.11 22:45:47) 
Para konusunda araya girme bence, birde babanız ne diyor ki duruma, anneniz karışıyor. Yanlış anlaşılma olmasın ama genelde kardeşler arasındaki bozulmaların ana sebebi para mevzusu oluyor ve bu durum kardeşler değil ama kardeşlerin evlendiği kadınların sebebiyle oluyor. Ki Amcanız nakit vermiş, tarla almış, arada çok büyük bir fark yoksa, 20-30 bin kadar, nakit verilen para ve tarlanın değeri arasında, hiç istememelisiniz bence. Sonuçta amcanız o parayı değerlendirse aradaki fark kadar para kazanabilirdi, ancak size vermiş.


  • efrasiyab87  (03.03.11 00:42:49) 
@efrasiyab, babam rahatsız, kendimi bildim bileli annemdedir evin idaresi bu yüzden. yani annemn müdehalesi yadırganmıyor çevremizce.


  • somethinginthewayshemoves  (03.03.11 12:06:53) 
madem inanılmaz samimisin, bu samimiyete güvenerek açık yüreklilikle anlat bence olayı. yenge-amca sizi bu konu yüzünden kırmak yada yanlış anlaşılmak istemem. annem benden rica etti söylemem için, anlayışlı davranacağınızı düşünüyorum. böyle böyle bir söz vermişsiniz vs. elçiye zeval olmaz ı da ekleyin


  • girl in a coma  (03.03.11 20:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.