[]

Şu haberde ne denmek isteniyor?

Haberin linki şu: www.radikal.com.tr

1) Maaş promosyonu ne demektir? Bankaların kar ettikçe bunu çalışanları ile paylaşması mıdır?
2) Rekabet kurulu neden buna ceza vermek istiyor? Ne zararı var?
3) Garanti Bankası müdürünün söylediği şey biz çalışanlarımızı sikmek istiyoruz onlara maaş promosyonu vermek istemiyoruz anlamına mı geliyor?

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, maaş promosyonları dağıtımından dolayı bankaların bir kâr elde etmediğini dile getirerek, “Keşke yasaklansa. Milyarlarca kaynağı çalışanlara aktarıyoruz. Bazı maaş ödemelerinden zarar da ediyoruz” diye konuştu.

 
2. Bazı bankalar bu maaş promosyonuyla ilgili aralarında gizli anlaşma yaptıkları ve rekabet kanununa aykırı olduğu için ceza vermek istiyor.


  • mayeskuel  (02.03.11 09:14:01 ~ 09:14:53) 
1- Devlet kurumlarının ya da büyük şirketlerin maaş hesaplarının bulunduğu bankaların bu maaş hesaplarının onlarda kalması ya da onlara geçmesi için kuruma verdikleri çeşitli hediyeler ya da paralar. Mesela Emniyet Genel Müdürlüğü her sene x bankasından bilmem kaç tane makam arabası, bilmem kaç tane de ekip otosu alır.
2- Bankalar bu hesaplar için her sene biraz daha fazla para veriyorlar ve öyle durumlar oluşuyor ki bazen hediyelerin büyüklüğü milyonları aşıyor. Para büyük olunca arada rüşvetler, özel hediyeler filan dönüyor. Bu da hem kurum içi hem de kurumlar arası huzursuzluklara yolaçıyor.
3- "Hiç olmasın" diyor yani.
  • ataturkiye  (02.03.11 09:23:44) 
şimdi bu maaş promosyonları çalışanlara dağıtılıyor ya, birileri bundan rahatsız olmuş, cepten boşa para çıkmasın bu yasaklansın istiyorlar. bu da onun tiyatrosu işte.
banka gerçekten yasaklansın ister mi? istemez aslında ama banka hesabı, tutulan parası, kredi kartı derken güçlü bir kozdur maaş hesapları. kredi çekerken bile sana gelir insanlar daha ne olsun.

  • ozdek  (02.03.11 10:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.