[]

Askerlik şubesi ve telefon

Dün askerlik şubesine gittim, telefonları kapattırıyorlar. Bomba olayları için falan mı kapattırıyorlar, güvenlik olarak.
Peki ben içeri girsem kapalı olarak, içerde açsam? Alarm falan mı çalıyor? Çalmıyorsa ne işe yarıyor kapatın demek? Olay nedir tam olarak?



 
telekulak için de kapattırıyor olabilirler.


  • lorenzen  (01.03.11 19:30:45) 
@lorenzen
yani evet kapattırılması büyük ihtimalle o tarz güvenlik önlemleri içindir. benim asıl merak ettiğim içeri giren kişi girişte kapatıp sonradan açarsa telefonu?

  • xenophobe  (01.03.11 19:31:51) 
valla hiç sanmıyorum abi. zaten kapıda asker sana "telefonn kapat!" diyince içeride cesaret edemezsin pek geri açmaya. yani belki sen edersin ama, çoğu kimse yakalanma korkusu duyar.

asker, otorite korkusu falan feşmekan işte..
  • jangara  (01.03.11 19:36:02) 
@jangara
yav yok, sen ben zaten kapatırız da. e madem güvenlik amacıyla yapılıyor, hani düşman için bahsediyorum. içeri girip açabilir mi yani? mantıksız olmuyor mu o zaman?

  • xenophobe  (01.03.11 19:39:46) 
abi düşman napsın askerlik şubesinde, genelkurmaya sızmaya çalışsa eyvallah da:)

kimbilir belki güvenlik kameralarından falan takip ediyolardır içeriyi sürekli..

şöyle bişey de var, içerisi devlet dairesine dönmesin, millet telefon konuşmasın diye öyle bi karar almışlardır, kısaca da "güvenlik sebebiyle" demişlerdir belki? asker bu neticesinde.
  • jangara  (01.03.11 19:41:41 ~ 19:44:05) 
aga ne biliyim ilk cevapta arkadaş telekulak falan deyince vardır dinlicek falan bişeyler diye düşündüm.
bi asker falan gelip açıklama yapsın ya şurda :/

  • xenophobe  (01.03.11 19:44:53) 
Cevabı çok basit: Yasak.

Kışlalarda neden yasaksa, orada da o sebeple yasak. Bazı askerlik şubelerinde sadece telefonları kapattırmıyorlar, kapıda da rehin alıyorlar.

Neden yasak? Asıl sormak istediğiniz bu, biliyorum. Aslında hiçbir mantıklı gerekçesi yok. Zaten bilmediğim bir kanunla da iletişim hakkı çerçevesinde serbest bırakıldı fakat telefon kullanılması "emre itaatsizlik" kapsamı içerisinde yasak altında.
  • hiko seijuro  (01.03.11 19:51:18 ~ 19:52:37) 
sen askere gitmedin herhalde. sen bi kışlaya gitte aklına ne sorular geliyor gorursun. Aklın durucak aklın!!


  • paudi  (01.03.11 20:11:04) 
ankara'da da kapıda alıyorlar. bilgi sızmasın diye izin vermiyorlar.


  • kim milton nielsen  (01.03.11 20:30:17 ~ 20:30:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.