[]

Surekli idrara cikma ( muhtemel Over Active Bladder )

24 yasinda 84 kg, 1.76 cm boyundayim.
Yaklasik 4-5 senedir cok sik tuvalete cikiyorum. Bazen cosuyo, her 25-30 dakikada bir ufak abdeste cikiyorum, bazense duruyo, 1-2 saat hic bir ihtiyac hissetmiyorum. Ayni zamanda gunde 2-3 defa buyuk abdestede cikiyorum. herseyi kontrol ettirdim. Buyuk abdest icin rengi, yapisi herseyi normal. O sknti yaratmiyor zaten. 4 hafta oncesine kadar kafama takmiyordum.
Body building davasina bi dunya protein tozu kullandim, ama hep kararinda, ve duzugn beslenme. Protein tozundan ziyade bol tavuk,yumurta ve kirmizi et tukettim son bir kac senede. Bunlarin yaninda bol meyve sebze ve bol su. Simdi bol sudan kastimiz nedir? ortalama 2 lt souk su iciyorum, bunlarin disinda 1 fincan kahve, 1-2 bardak meyve suyu, 1 kutu enerji icecegi ( aslen gatorade ama turkcesini cikartamadim, powarede gibi bisi). Her gun spor yapiyorum. 4 hafta once cok ateslendim yillardan sonra ilkkez, malum gurbette hastalik zor, neyse atlattim, sora idrar akisi costu, bazen ole bi cosuyo ki her 20 dakikada bir, renksiz, kokusuz, acisiz idrara cikiyorum(3-4 gunde 1 defa bole oluyo kesin). Onun disinda her saat idrar cikiyorum, bazen 2 saatte bir. Altima kacirma kesinlikle yok. tutabiliyorum. Bazen idrara cikmama ragmen idrar varmish gibi hissediyorum.
2 farkli doktora gorundum. ilki idrar yolunda tahris ve bakteri dedi( idrar tahlili ile) 1 hafta antibiyotik kullandim, bsey degismedi.
2. doktor kan ve idrar tahlili yapti, birde muayne etti. Kisaca sunlari soyledi:
-Seker hastaligi veya prostat belirtisi kesinlike yok.
-Idrarin normal renkte ve ozelliklerde.
-Beslenmenden kaynakli tas sayilmayacak kadar bir kum ya da tas diyelm bobreginde bulunuyo olabilir cunku cok ama cok az miktarda kan bulundu idrarimda. Yapicak bisi yok kendisi dusecek dedi.
2 hafta gecti, ben bol sivi aliyorum ama cisede cikiyorum. Canim zerre yanmiyor, agrim yok, ve idrarim hep renksiz. yola cikicaim zaman gelmio Allahtan ama evde oturiym mesela ya da derste, net 1 saatte bir lavabodayim. bazen cildir mode on oluyo, her 20-40 dakikada bir, sora duruluyo tabi sivi gidince.
Bobrek kumu desem bazi belirtiler uyuyo (sik idrara cikma) ama agri sifir
Overactive bladder desen bazi belirtiler uyuyo (sik idrara cikma) ancak anidan altima kacirma falan yok.
ANNEMe gore metobolizmam davasa hizli ( evet baya hizli surekli yuruyus,tenis,basketbol,fitness,agirlik idmani) ve bobreklerim hizli calisiyor, buna cok sivi alinimi eklenince bole oluyor, bazen cok kafama takiyorum bazense doktor sorun diil dedi diyorum kafama takmiyorum, genede sizlere danismak istedim, uzun oldu biraz, vaktiniz ve zamaniniz icin tesekkur ederim, saygilar dilerim.

 
"yola cikicaim zaman gelmio Allahtan ama evde oturiym mesela ya da derste, net 1 saatte bir lavabodayim"

bana psikolojik gibi geldi , yazdıklarınızı hepsini okudum . stress'ten olabilir. sadece fiziksel verilere bakmayın bence. ne kadar sağlıklı olsanızda pskolojik veyahut hormanal bir sıkıntı varsa bundan dolayı olabilir gibime geliyo.

not: doktor falan değilim , sadece tahmin ^ ^

geçmiş olsun
  • busuta  (01.03.11 09:20:58) 
aynı sıkıntı bende de var. seninki kadar sık değim ama çevremdeki herkesten daha fazla. ben de bir sürü tahlilden geçtim. bir kısmı işkence gibiydi. sonuç sıfır. hiç bir şey bulamadılar. bir ara ben de tekrar gitmeyi düşünüyorum ama daha fazla ne yapılabilir ki.geçmiş olsun.


  • fikrettin cirriklibatir  (01.03.11 09:21:09) 
ilaçlı filmle böbreklerine ve idrar yollarına baktırmanı tavsiye ederim...


  • groove salad  (01.03.11 10:33:15) 
ilgimi çeken şey ''84 kg, 1.76 cm boyundayim'' ve ''ANNEMe gore metobolizmam davasa hizli ( evet baya hizli surekli yuruyus,tenis,basketbol,fitness,agirlik idmani) ve bobreklerim hizli calisiyor'' cümleleri 1.76 boy/84 kg orantısı bir metabolizmaya hızlı demek için çok orantısız. yani metbolizman hızlı olsa çok daha zayıf olman gerekirdi.


  • you don t goff me  (01.03.11 10:48:49) 
nerdeyse birebir şikayetlerim vardı. ben de tahlil vs. falan yaptirdim. doktor sonunda stresten dedi. genclerde son zamanlarda cok var bu durum dedi... harbiden stresten heralde. garip bi durum ya...


  • enkolaykullaniciadi  (01.03.11 17:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.