[]

öykü, hikaye-uyarlama

efendim senaryolaştırmak/uyarlamak amacıyla kısa öyküler arıyorum..
bu öyküler-hikayeler öyle olmalılar ki kendi başlarına da sevilsinler, okuyanın içini gıcıklasınlar, "aa yaşamış kadar oldum vallahi ne güzel tasvir etmiş kurbanolduum" dedirtsinler..
görselliği ve olay örgüsü olan hikayeler kısaca . bir ali ve bir ayşe varsa bunlar oturup da birbirlerini düşünmesinler öykü boyunca, ali gitsin ayşeyi kaçırsın, sonra kovalansın, derken akıllarına ölü taklidi yapmak gelsin falan filan ... gibi gibi demek istiyorum ..

"edgar allen poe" olmasın nolur önerileriniz arasında.. yeni, keşfedilmemiş ama müthiş yaratıcı olduğunu düşündüğünüz öykücüler falan benim ulaşmak istediklerim (ama aklına geleni yine de söyle çekinme)

wristcutters:a love story.. beni gaza getirmiştir bu uyarlama hikaye açısından, bitirmeden söyliyim ..

("tavuk suyuna çorba" falan, aman diyim aman ..)

 
bence hiç uyarlama arama, özgün ol.

wriscuttters'ı söyleyince aklıma geldi: etgar keret'ın "Nimrod Çıldırışları" kitabını oku derim. yine aynı yazarın öyküleri var kitapta, ama 'bilekkesenler' yok içerisinde.

bunları oku, illa aklına güzel bir öykü fikri gelecektir...
  • sirrikadem  (25.02.08 23:31:01) 
50 great short stories diye bi kitap aldım geçenlerdei dili ingilizce ama mutlaka böyle bir türkçe kitap da vardır.


  • fiddlerontheroof  (26.02.08 10:18:52) 
  • arwear  (26.02.08 16:34:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.