[]

stresle ilgili yardım lütfen

stres kaynağını ortadan kaldırmamıza en az 9 gün var. bu süre aylara da uzayabilir. bünye zaten bipolar.(teşhisli-tescilli) lakin ilaç kullanmamaktayım efendim. yoğun stresim olmadığı dönemlerde manik manik takılıyorum. iyiyim. çevremden de şikayet olmuyor. sorun yok. lakin stres altına girdiğimde, özellikle de sürme süresi belirsiz bir stres ise bu direkt olarak depresif modu açıyor beynim ve işte o beni mahvediyor. bütün hayatımı etkileyecek kararlar alabiliyorum.
şimdi gelelim istediğim yardıma; dediğim gibi ilaç kullanmıyorum, kullanmak da istemiyorum. hafif bir şeyler olsa bile. o ilaçların verdiği aptallaştırma ve uyuşukluğa tahammül edemiyorum. sonuç olarak stres kaynağını da defetmeme daha çok uzun süre var. (9gün uzun mu demeyin. çoktan depresyonun dibine vurmuş durumdayım.) çevremdekiler her ne kadar destekleyici davransalar da gayet köstek olabilenleri de var. bu durumda da beynim köstekleyenleri algılamakta ısrar ediyor. şimdi sizlerden ricam bünyeme ilaç sokmadan, terapiye gitme imkanım (maddi anlamda) olmadığını da göz önünde tutarak bana bir yol önermeniz.
meditasyon falan da demeyin allah aşkına. öle dingin çayırlar, engin serin sular falan değil direkt sorunlarım üşüşüyor beynime o anlarda.


 
bunun direkt bir cevabı olsa da versem. beni stresten uzaklaştıran en güzel şey, şöyle vosvos bile olsa üstü açık br arabayla hız yapmak. cinsellik de iyi gelir.

tavsiyem, sakın kafa dağıtayım diye film izleme, müzik dinleme. hepsi başka başka düşüncelere sevk ederek canını yine sıkabilir.
  • yildirimba  (28.02.11 12:56:45) 
teşhis edilmiş bir rahatsızlığınız var ve ilaçla tedavi edilebiliyor. ancak yan etkileri vs yüzünden size göre kabul edilebilir sebeplerden almıyorsunuz. terapiye de gitmiyor, gidemiyorsunuz.

peki biz burdan nasıl yardım edelim? sizin beyin kimyanız değişmiş durumda. bizim burda söyleyeceğimiz iki laf beyin kimyanızı nasıl değiştirecek???
  • mea maxima culpa  (28.02.11 12:58:42) 
@yildirimba iyi güzel hoş demişsiniz de şu an zaten ofisin kaloriferi yanmamakta donuyorum üstü açık araba deyince direkt kutuba atılmış gibi hissettim kendimi.vıy vıy vıy. eee bu soğukta ne halt edebilirim peki? simülasyonu falan yok mu ki bunun?


  • kedili madam  (28.02.11 12:59:53 ~ 13:02:14) 
@mea maxima culpa ben de demiyorum ki beyin kimyamı değiştirin, beni tedavi edin diye zaten. sadece strese ne iyi gelir diyorum. ilaç falan içmeden böle ne bilim bitki çayıdır şudur budur. sorum stresle ilgili yanlış anlaşılmasın. stres kaynağını da ortadan kaldıramıyorsak en mantıklısı ne yapmak olabilir diye öğrenmek istiyorum.


  • kedili madam  (28.02.11 13:01:45) 
o zaman sıkı giyinmek kaydıyla, en sevdiğiniz arkadaşlarınızla beraber 2-3 tur go-kart yapın :) hem hız daha az olduğu için az üşürsünüz. ya da kapalı go-kart salonları var, orada yapabilirsiniz. tavsiye rüzgarı hissetmek.


not: bilerek bir araç kullanmanızı tavsiye ediyorum. çünkü kullanacağınız araç, normal bir arabaysa 1 ton, go-kart ise 150-200 kg. bu ağırlıktaki demir yığınlarına tek hamlede idare etmek insanı güçlü hissettiriyor.
  • yildirimba  (28.02.11 13:03:29) 
bitki çayı vs. görünce anladım ki, siz geçici kafa dağıtıcı şey aramıyormuşsunuz. o zaman sarı kantoron bitkisi işe yarar derler.


  • yildirimba  (28.02.11 13:04:17) 
arabayla hız yap +1. ama ölmemeyi becermek lazım. (3 kez becerdim kısmet 4 e)

baktın olmuyor sık kafana, çok ağlamaz arkandan kimse zaten manyağın biriydi diye.
  • pisekarv2  (28.02.11 13:10:21) 
spor yapın, bol bol yürüyüş yapın. bunlar da bir nevi meditasyondur. dingin çayırlara, engin sulara gerek duymadan.


  • mea maxima culpa  (28.02.11 13:13:03) 
yok öle ölesim falan yok. iş o boyutta değil henüz. kendimi o kadar kötü hissedip hissetmiyceğim sanırım bi 10 güne belli olucak :) yine de teşekkürler. sarı kantoron ha? denerim bakalım.


  • kedili madam  (28.02.11 13:13:59) 
para harici stres kaynaklarını boşver. eğer parasızlıkla ilgili bir problem değilse şu hayatta her şeyin bir muadili bulunur :) hep söylerim para iyidir, para :)


  • pisekarv2  (28.02.11 13:20:53) 
geceleri uyumada zorluk çekiyorsan kedi otu içeren "cirkulin valerian" isimli bitkisel ilaç var, reçetesiz satılıyor.

www.bakimstore.com
  • mea maxima culpa  (28.02.11 13:20:59 ~ 13:21:18) 
Fosfatidilserin içeren besin takviyeleri olabilir. Solgarda falan vardır. Kortizol seviyelerini düşürerek stresi azaltır. Ama biraz uzun kullanmak lazım ki fayda sağlasın


  • groove salad  (28.02.11 13:25:56) 
panpa benim en büyük stres atma kaynağım koşu yapmak. ama gidip mal mal statta pistte koşmak değil. dalacaksın yeşillik bir alana bir iki saat götün patlayana kadar koşacaksın. koşu boyunca insanın aklında sadce şu tepeyi çıkayım mola vereyim, şu ağacı geçeyim iki yudum su içeyim, oha kalbim ne hızlı çarpıyordan başka hiçbir şey olmayacak. tabi o ormanlık alanı bulmak zor.

sonracığıma stres kaynağın kişiler mi_? kişilerse kim olursa olsun görüşmeyi kes. direkt olarak ben senle görüşmeyeceğim diyemezsen seni aradığında açma, bırak arasın. aradan 5-6 saat geçtikten sonra ara görmemişim de. bir iki kereden sonra aramaz zaten.

stresin ilaçsız tek çözümü vücudu yormak. çünkü beyin hiç yorulmuyor anasını satayım. beni bıraksan mesela 72 saat durmadan düşünürüm. ama rahatsız ediyor o düşünmeler beni. stres yaratan şeyleri düşünme. yattığında, yalnız kaldığında düşünüyorsan kendine hemen bir uğraş bul. bilgisayar oyunu olur, içinde ağır düşüncelerin, felsefelerin olduğu anlamakta zorluk çekeceğin kitaplar olur. sevdiğin ama insanı depresyona sokmayacak filmler, müzikler olur. şahsen ben kendimi öyle iyi eğittim ki bir şeyi düşünmek istemiyorsam direkt atabiliyorum beynimden. herhangi başka bir konuya hemen kanalize ediyorum beynimi.

ayrıca etrafına bak etrafındaki iyilikleri görmeye uğraş. genel olarak hayatım bok gibi gitmesine rağmen şahane bir ailem, süper arkadaş gruplarım var. bunlar için şükret. artık tanrıya kendine kime şükredersen et. önemli olan o iyiliklerin seni mutlu etmesini sağlamak.

bir de düşünmekten uyuyamıyorsan, bir noktada dur ve düşüncelerini geri takip etmeye çalış. bu düşünceye nerden geldim. hiç anlamadan uyuyor olacaksın.
  • ayiadam  (28.02.11 13:57:01) 
gençler ve kendini genç hissedenler. hepinize çok teşekkür ederim. tavsiyeleri tek tek değerlendireceğim. inşallah tutan bişiler çıkar :))


  • kedili madam  (28.02.11 14:54:40) 
cesit olsun diye yazayım ben de. son 4 haftadır oyle dindar olmamama ragmen allahın guzel isimlerini soyluyorum icimden. gugılla (ben de boyle buldum bu muhabbeti), gorursun. aklına geldikce soyle icinde. işe yarıyor.


  • hubble  (28.02.11 17:41:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.