[]

C fonksiyon problemi

merhaba duyuru
c ye başlayalı 1 hafta bile olmadı o yüzden bilgim az.toplam işlemi çarpma faktöriyel vs. hepsini normal yolla yapabiliyorum fakat fonksiyonla yapamıyorum.yani topla fonksiyonu yapıyorum kaynaklarda anlatıldığı gibi yapıyorum en kötü kopyala yapıştır yapıyorum gene bir eksiklik var şunu genel hatlarıyla anlatabilecek biri varsa ufaktan anlatabilir mi?



 
aldigin hata mesaji nedir? ya da nerede problem var?

yazdigin fonksiyonlari main'in ust satirlarina yazip calistirmayi denedin mi?
  • roadrunner merlin  (27.02.11 21:54:31) 
kahin olmadan önce : pass by value


  • zamanin otesinden gelen edit  (27.02.11 22:03:52) 
  • lemmiwinks  (27.02.11 22:13:34) 
#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;
int kareAl(int x){
return x*x;
}
int main(int argc, char *argv[])
{
int a=2;
kareAl(a);

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}
aslında bundan daha normalini yapmıştım da kaydetmemişim mainden öncesi her zaman denediğim gibi ama sonrasını baya sallama oldu.asıl sorun sanırım orda
  • Monat  (27.02.11 22:13:34) 
a'nin karesini almuşsın ama, ne yazdırmışsın ne de başka bir variable'a set etmişsin bu değeri, o da uçup gitmiş. ayrıca "#define EXIT_SUCCESS 0" gibi bir tanımla lazım şu anki kodun çalışması için.

sonradan edit: c++ kokan yapıların var :D
  • zamanin otesinden gelen edit  (27.02.11 22:18:47 ~ 22:24:36) 
tam olarak anlayamadım.biraz daha açık yazabilir misin?

edit:napıyım hoca c/c++ karışık vermiş slaytta.pek ayırt edemiyorum
  • Monat  (27.02.11 22:24:54 ~ 22:31:00) 
#include <stdio.h>

int kareAl(int x)
{
return x*x;
}
int main(void)
{
int a=2;
printf("a^2 = %d", kareAl(a));
scanf("%d", &a);

return 0;
}

hangi ortamda yazdığını bilmiyorum ama tam olarak bu yeterlidir. senin yazdığında mesela namespace var ki böyle bişey yok aslında c'de. yine de c++ derleyicileri de c kodunu derler genelde ama bu yazdığında çalışmadığını anlayabileceğin bi yer de yok. yani ekrana yazdırma filan gibi. böyle yazıp dene bi. senin yazdığında hata mı veriyor, yoksa hiçbi tepki vermiyor mu?
scanf satırı şunun için; sonucu yazan ekran açılınca hemen sen görünmeden kapanacak büyük ihtimalle. onu önlemek için.
  • tepedeki psychedelic adam  (27.02.11 22:34:59 ~ 22:38:08) 
kareAl diye ekstradan fonksiyon yazmaya gerek yok.

www.cprogramming.com
  • roadrunner merlin  (27.02.11 23:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.