[]

Yasaklı Kitaplar ve Don Kişot?

Az önce reklam vardı, bir gazete yasaklanan kitapların setini veriyormuş. iki sorum var şimdi.
1. Kitaplar yasaklanmışsa nasıl setini verebiliyorlar?
2. Setin içinde Don Kişot da var o ne alaka? Yasak mı ki o? Ne işi var yasaklanan kitapların içinde?


 
daha önce yasaklanmış kitapların setini veriyorlardır. don quijote de bir dönem yasaklanmıştı, anımsıyorum öyle bir şey. tabii bu dediğim don quijote'nin (veya biz türklerin fransızlardan etkilenip söylediği biçimiyle don kişot'un) yazıldığı dönemde olan bir şey. galiba ispanya'da değil de fransa'da yasaklanmıştı.

ha, bu arada gazetelerin verdikleri kitapların okunabilirlik düzeyini anımsatırım. telifli özgün çevirileri alıp kelimeleri anlamdaşlarıyla değiştirip bir de kısaltarak verirler.
  • microfiction  (27.02.11 20:48:55 ~ 20:49:09) 
o kitaplar daha önce türkiyede/yurtdışında yasaklanmış kitaplar. Şu anda istediğiniz kitapçıda bulabilirsiniz.


  • dampire  (27.02.11 20:49:29) 
-alıntı-

.. Kitap ispanya'da "hayırseverliği ihmalkar bir şekilde değersiz kıldığı" kararıyla okunması yasak kitaplar arasına alındı.
  • orange coffee  (27.02.11 20:53:32) 
1.kitaplar çıktığı zaman yasaklanmış, şu anda büyük ihtimalle serbesttir (en azından don kişot'u ben çocukken okumuştum)
2. www.haberekspres.com.tr

  • livaneli kadir  (27.02.11 20:54:23) 
cervantes, bir dönem istanbul'da esir düşmüşmüş. öyle bir hikaye duymuştum. bu yüzden don kişot'ta türkler'den pek iyi bahsetmezmiş galiba, o nedenle yasaklanmış olabilir.


  • pomolilik  (27.02.11 21:22:26) 
@kitty liste yok da sadece milliyet'in verdiği 11 yasaklı kitap var. onlar için sordum ben, diğer yasaklı kitapları bilmiyorum.


  • xenophobe  (27.02.11 21:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.