[]

mersinliler ve mersin seviciler

ey ahali,

mersin merkezinden soliye, erdemliye, limonluya, kanli divane, ayas, kiz kalesi, ve cennet-cehennem e gitmek istiyoruz. nasil yapariz, dolmus var midir? ya da dolmuscu abi kafalayabilir miyiz bizi gezdirsin diye? bize kaca patlar? araba kiralanabilecek guvenilir bir yer var midir?

cok lazim, proje kapsaminda gitmek zorundayiz.

ha bir de bu mevsimde mersinde hava nasildir? kac kat giyiniyorsunuz siz oralarda?

 
merhaba bipolar
mersin su aralar sıcak:) arada yagmur yagsa da hava gunduzen dusuk 15 derece, 25e cıktıgı bile oluyor. ama semsiye veparalk gunes için gunes gozlugu sart.
yol konusuna gelince: soli zaten sehir içinde, dolmus her 10dk ya otobus te 3-5 dkya bir var. erdemli, limonlu, ayas ve kızkalesi mersin sehirlerarası yol uzerinde ve mersin otogardan kalkan silifke minibusleri ile cok kolay ulasılır. sadece kanlıdivane (yoldan 3-4 km iceride, yurumek cok zahmetli, dagın basına cıkmanız gerek) ve cennet cehennem (aynı durum) yol uzerinde degil. onlar için kendiniz arac bulmanız gerekir.
dolmuscu ya da araba kiralama durumlarından haberim yok ama dilersen yarın sorup haber verebilirim. kac kiş olacagınızı bildirebilirsen, tanıdık taksicilere danısırım.
  • lapetite  (27.02.11 21:04:23) 
toplu taşıma ile buralar gezilmez sıkıntı. araba kiralamanızı tavsiye ederim. yanlız mersin de doğru düzgün araba kiralayacak firma yok. eğer uçakla gelecekseniz adana havaalanında avis'ten kiralayabilirsiniz düzgün bir araba. yoksa mersin merkezden doğru düzgün bir firma bulmakta zorlanabilirsiniz. ille toplu taşıma diyorsanız da erdemli ye kadar mes koop'la gidebilirsiniz. silifkeye kadar giden silifke koop lar vardır dolmuş gibi çalışan. yalnız cennet cehennem kanlı divane yol üzerinde değil. oralara toplu taşıma da yok. dediğim gibi araba kiralarsanız rahat edersiniz. bu noktaların toplam yolu 150 km yi bulur çünkü.


  • sijwocaq  (27.02.11 21:21:53) 
araba kiralamayi dusunduk ama direk otobusle mersine gelecegimiz icin ve mersinde internet arastirmalari sonucu guvenilir bir firmaya rastlayamadigimiz icin burdan sormak istedim.
kisi sayisi olarak en az uc kisiyiz. aslinda kalabalik bir grupla geliyoruz ama herkes mersinin farkli bir alanini gezicek. ama eger bir dolmuscu abi bulabilirsek bizi gezdirecek, diger arkadaslari ya da hocalari kandirmayi deniycez bizimle gelsinler diye. ama oncelikli olarak 3 kisi en ucuz nasil gezer bunu cozmeye calisiyoruz.
acaba yol ustunde insek otostopla falan kanli divaneye gidebilir miyiz? ya da silifkeden cennet cehenneme gidecek arac bulunur mu?
gezmek icin iki gunumuz olacak, o iki gunu iyi kullanmamiz lazim simdiden guzergah plani yapmaya calisiyorum.
  • bipolar  (27.02.11 21:38:14) 
yol üstünde inseniz giden araç elbet bulunur da bir süre sonra eziyete dönüşür o yollar. çok konforlu değil çünkü mes koop da silifke'ler de. öyle bi dolmuşçu abi biraz zor bulursunuz.


  • sijwocaq  (27.02.11 21:42:48) 
yani gunluk olarak servis/dolmus gibi birsey kiralayamaz miyiz?


  • bipolar  (27.02.11 21:49:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.