[]

okunamayan el yazısı (Almanca)

ekteki resimler vize başvurusu yapılan konsolosluktan verilen eksik evrak belgesi. yalnız son kelimeyi okuyamadık, konsolosluktaki memurlar da okuyamadı. neyin eksik olduğunu şu an anlayamıyoruz. çözen olursa büyük sevap :)

hakkında yapılan konuşmalar:
bestatigung standesamt auf... baş tarafı.
hochzeit a benziyor ama ö var
hem hochzeit olması mantıksız
standesamt nüfus müdürlüğü gibi bişey
evlilik durumumu sorsa, doğum kayıt örneğimi verdim orda herşey var.

 
"Bestätigung (des) Standesamt(es) über (der) Hörzeit" gibi geldi bana. Pek anlam ifade etmedi ama "Duyulma zamanıyla ilgili kayıt ofisinin onayı" diye çevirebilirim.


  • lapse of reason  (25.02.08 19:20:29) 
Bestätigung Standesamt über Hochzeit

evlilik cüzdani istiyolar. Nikah dairesinden evlendigine dair bir belge de olabilir.

almanlar u ve ö lerin üzerine cizgi yapmasini sever. yazilari pek okunmuyor ya onun icin. gercekten ö olsa iki dikey cizgi olurdu bence üzerinde, yatay cizgi olmazdi.

gerci ü üzerine de yatay cizgi koymus, cok garip.
  • mamu  (25.02.08 19:55:46) 
Hochzeit yerine Heirat ya da Eheschließung olması gerekmez miydi bu bağlamda?


  • lapse of reason  (25.02.08 21:37:25) 
@lapse of reason

hochzeit olarak kullanılabiliyor, sanmıyorum yanlış olduğunu.yazıya gelince o da hochzeit'a benziyor, başka kelime gelmedi benim aklıma da.
  • vampyria  (26.02.08 01:59:40) 
yetkili merciden evliliğe dair teyit isteniyor.
mamu'nun dediği gibi.
olau o'dur.
  • galapagoslu iguana  (26.02.08 11:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.