[]

lübnan soruları

merhaba gezenler,
önümüzdeki bir hafta içerisinde, karayoluyla lübnan'a gitmeyi planlıyorum. geçen yaz suriye'yi gezmiştim. o yüzden gidiş sorun olmaz diye düşünüyorum. aklıma takılan sorular şöyle:
- girişte 15 euro karşılığı vize alınabiliyor diye duymuştum. doğru mudur? yoksa suriye'ye girer gibi pasaportu damgalatıp geçebiliyor muyum? özellikle yakın zamanda kara veya hava yoluyla lübnan'a giriş yapanlar cevaplarsa sevinirim.
- pahalı bir ülke olduğunu duydum. ne kadar pahalı? pek yemek seçmeyen bir kişi olarak, kaç tl'ye öğünümü geçirebilirim?
- ne parasıyla gideyim? tl, euro, dolar? gümrükten giriş yapınca üzerimdeki tl'leri livre'ye çevirmek mantıklı mıdır?
- toplutaşıma nasıl? ucuz mu? rahat mı? ülkenin her bölgesine ulaşıyor mu?
- kolluk kuvvetleri gaddar mı? kıl mı? olay olmazsa işlerine mi bakarlar?

şimdilik aklıma gelenler bunlar. daha gelirse yazarım. veya siz benim yazmamı beklemeyin. ne kadar öğüdünüz veya bilginiz varsa yazın.

sevgiler.

 
6 ay kadar once samdan karayolu ile beyruta gectim. vize parasi verdigimi hatirlamiyorum.giris bastilar oylece gectim. suriyeye gore pahali sayilir ama olsa olsa istanbul kadar pahali. hatta konaklama olarak daha ucuz diyebilirim. Bende usd vardi sehir merkezinde cevirmistim. bence gumrukte ihtiyacin olacak kadar cuzi bir miktar cevir. gerisini beyrutta hallet. orda da bikac exchange office e bakip bozdurursun. oranlar degisiyordu cunku. son iki soruna cevap veremeyecegim ama beyrut icinde bazi binalari koruyan askerler fotograf cekiminde falan agresiflesebiliyorlar. baska da bir seye rastlamadim. son olarak beyrut da barbar da falafel ye, gayet leziz,


  • ra s al ghul  (26.02.11 22:44:23) 
wikitravel.org

burdaki bilgiler son derce güvenilir ve günceldir.
  • pyro clustic flow  (26.02.11 23:59:46) 
@ra s al ghul: suriyeden hangi kapiyi kullanarak girmemi onerirsin? Sahsen en metropolit kapiyi kullanmak daha mantikli geliyor. Hangisidir?


  • insanimsi  (27.02.11 00:52:21) 
Ben sam beirut karayolunu kullandigim icin Masnaa kapisindan girmistim. Bolgedeki en buyuk 2 sehiri birlestirdigi icin en buyuk kapi da burasi sanirim. otobusler ve trafikten dolayi 1 saat kadar bekledim.


  • ra s al ghul  (27.02.11 08:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.