[]

Bilgisayar soruları

1) Amd Athlon Xp 2800 işlemcim var. Windows sistem özelliklerinden ve SiSoft Sandra'dan 1.24GHz görünüyor bu işlemcinin hızı. Doğru mu bu değer? Bir web sitesinde bu hız için 2.25GHz yazıyor da...

2) MSI K7N2 anakartta 2 tane 256MB dual channel Twinmos ram vardı, yalnız biri mor, biri yeşil slotta duruyordu. Toplam üç slot var; iki mor yan yana, bir yeşil biraz uzakta. Bir 512MB ram daha taktım diğer mor slota. Acaba o 256 olanlar yine dual channel çalışır mı? Ya da yanlış yerlere mi takmışım?


 
1) İşlemcide Cool 'n Quiet teknolojisi varsa, yani işlemciye binen yüke göre işlemci hızını ayarlıyorsa, boşken düşük hızda çalışması normal. Bir de CrystalCPUID ile bakmayı dene istersen.

2) Eğer toplam RAM doğru görünüyorsa sorun yok demektir... diye biliyorum.
  • lapse of reason  (25.02.08 10:53:37) 
anakartınızın kitapçığına bakın, 2*256 ile 512'nin nasıl dual olarak çalışacağı gösteriliyordur. o şekilde takın.
toplam ram'in 1gb olarak görünmesi ramlerinizin çift kanallı olarak çalıştığını göstermez.

  • the mighty arms of atlas  (25.02.08 12:09:10) 
amd'nin default olarak gelen clock time ayarları bazen düşük frekansta olabiliyor. bende 2500 var, 1,8gh olması gerek ancak 1ghz civarı yazıyordu. bios'tan advanced tarzı bi yerlere girip, 100 olan frekansı 160 falan yaparsanız yüksek hızda çalışır ve buna bağlı olarak ısınır. işlemci sıcaklığı gösteren bi tane program ile dene, eğer çok ısınıyorsa daha düşük frekansa çekersin.


  • comex  (25.02.08 17:19:51) 
@lapse of reason: CrystalCpuid ile baktım, Cool'n'Quiet yokmuş. Windows'un sistem özelliklerinde o değer sabit, yani anlık işlem yoğunluğuna göre değişmiyor.

@comex: Overclock sanırım dediğiniz şey, yapmak istemiyorum, daha hızlı çalışmasına ihtiyaç da duymuyorum. Ama bios ayarlarında filan bir sorun var da olması gerekenden düşük veya farklı bir ayarda mı çalıştırıyorum diye kuşkulandım.
  • fadetoreality  (25.02.08 17:59:32) 
cpuid sanirim ramlarin hizini gosteriyordu.


  • compumaster  (25.02.08 22:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.