[]

Kıvırcık saçı jölelemek

şu uzun kıvırcık saçlar için herkes jöle kullanılması gerektiğinden bahsediyor, ama peki nasıl kullanılmalı bu jöle, saç ne tam ıslak-kuru ortası bi zamandayken, saçın tamamına (ne kadar olması gerektiğini bilmediğim) bir miktar sürülüp kafamızı mı sallamamız gerekir, yoksa parmaklarla saçlarımızı kıvırmamız mı gerekir?

bi de şu fönlerdeki kıvırcık saçlar için olan aparat nasıl kullanılıyor yahu?

yüzsüzlük olmazsa her yerde yok köpük bakımı, sıvı bakımı bilmem ne falan deniyor, bunların içinden önerebileceğiniz bi marka olsun, yöntem olsun var mıdır bir şeyler?

ço sağolun efenim, minnettarım.

hemen akla gelen ekleme: saçlarım çok aşırı kıvırcık değil, böyle üst kısımları düz kalıyo, ama çok uzun da değil yani, ön kısımdan çekince dudağıma falan geliyo. ama çok karman çorman yahu. elektrikli bi de, türkiye'nin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayabilir sanırım.

 
banyodan sonra saçınızı havluyla azıcık avuçlayın, elinizi ıslatın, parmak uçlarınıza jöleyi alıp; krem gibi tüm elinize yayın ve saçınızı avuçlamaya başlayın. (her kıvırcık, saçını taramadığı için tarama kısmını yazmadım. saçlarını tarıyorsanız önce bir-ki havluyla kurulayın, tarayın, sonra havluyla azıcık avuçlayın....)
kıvırcık saç aparatı (adı neydi unuttum şimdi) için de aynısı geçerli. aparat elinizmişçesine saçını avuçlatacaksınız. saçınızı tarayın, havluyla avuçlayın, jöleleyin, bıdı bıdı, saçınızı ucunu aparatla birleştirip kafa derinize kadar yakınlaştırın, bekletin.
karışık anlattığıma eminim ama olay budur.
bir de bu işleri yaparken kafanız öne eğik olsun.
1.bp.blogspot.com
bu pozisyonda saçlarını aşağıya sarkıtın.
  • şıpıdakşıpıdakyüzenkurbağa  (26.02.11 12:16:07) 
jöle pek iyi değil uzun saç için, çok yapay ıslak ve yapış yapış yapıyor
köpük kullanın bence
elidor un köpükleri iyidir.
banyodan çıkıp saçınızın nemini alın, sonra bi portakal büyüklüğünde köpüğü avcunuza sıkıp bütün saçınıza yedirin. diplerine çok fazla sürmeyin, uçlara yoğunlaşın daha çok.
sonra saçlarınızı öne atıp ellerinizle böyle mıncıklayın birazcık
sonra da o vigo denen aleti föne takıp saçlarınızı tutam tutam içine sokup kurutun
aleti kafaya çok falza yapıştırmayın biraz hacimli durması için
vigoyu da kafanız öne eğikken uygularsanız daha kabarık daha hoş görünebiliyo.
  • cisterna  (26.02.11 12:50:50) 
köpük de işe yaramıyor elidor 7/24 kıvırcık saçlar için olandan kullanıyorum.


  • mr fusion  (26.02.11 14:36:31) 
benim saçlarım da dalgalı ve kıvırcık arası. çok zor bakımı. çünkü kıvırcıklar ara ara bozluyor. ara ara da mükemmel kıvırcıklar oluyor hiç bir malzeme kullanmadan. ilginç yani.

banyodan çıkınca saçları havlu ile kurulayın. sonra kurutmadan @mr fusion'ın dediği kremden sürün. sonra kurutun. saç iyice kurumaya yaklaşınca kıvırcık saçlar için köpük veya sprey gibi malzemelerden biraz kullanın.

diğer zamanlarda ise önce ellerinizi ıslatın, saçları elinizle düzeltip biraz şekil verin. saçlar nemlenecek bu şekilde. sonra şekillendirici köpük-jöle vb sürün şekil verin.

kıvırcık saç için olan aparatı kafanıza bölge bölge tutacaksınız. ara ara saçları tutam tutam alıp aletin içine sıkıştıracaksınız. eheh. olmuyor anlatması.

marka olarak 7/24 bakım kremi elidorun var. büyük marketlerde bulabilirsiniz. şampuan ve şekillendirici john frieda'dan memnunum ben. yine L'oreal'in köpüğü var.
  • mea maxima culpa  (26.02.11 16:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.