[]

kompütere bir virüs bulaştırmışım sanırım. çözümü nedir?

arkadaşlar sanırım bir virüs bulaştırmışım bilgisayara. google a her girdiğimde "histoey kısmında bugün girilmiş "ucuz uçak bileti", "orjin krem", "v-pills" ve "sigarayı nasıl bırakırım" gibi her sitede karşımıza çıkan dandik reklamlar aranmış ve bunlarla ilgili sitelere girilmiş görünüyor. ccleaner ile temizledim birkaç dakika sonra bir baktım "history" kısmında yine bu girdiler görünüyor. sanırım bir virüs bulaştırmışım bilgisayara. açıkçası pek de anlamam bu işlerden. mcafee vardı trial yakın bir geçmişte sona erdi geçici lisansı. ne yapayım nasıl kurtulurum. işin kötüsü sistemi de yavaşlatıyor bu işlemler.

çözümü getirenin büyükse ellerinden küçükse gözlerinden öperim şukelaya boğarım kendilerini.


 
usenmem ben diyorsan en iyisi format atmak.


  • 1917  (25.02.11 20:56:47) 
format atmaya atarım da 1917 kardeşim o kadar çok fotoğraf ve word dosyası var ki her biri ayrı bir yerde sabah kadar dosyaları ancak ayıklarım. buna da açıkçası üşeniyorum. avast kurdum bakalım ne olacak.


  • istanbul beyefendisi  (25.02.11 21:30:16) 
bende onun icin diyorum: usenmez isen. Yoksa format atip yuklemek kolay. dosyalar resimler piyyuuu bir suru sey. Bence sen bi harici disk al onemli dosyalarin resimlerin muzik film filan hep orada depola baktin pc viruslendi formati atarsin rahat rahat.


  • 1917  (25.02.11 23:03:57) 
combofix yardimci olabilir. su linke git: www.bleepingcomputer.com programi indir. calistirmadan once talimatlari iyice oku.


  • perkele  (26.02.11 02:59:34) 
norman malware cleaner, malwarebytes antimalware ve superantispyware ile taratın. malwarebytes dışındakiler portable programlar. tarama oncesı update yapmanız gerebilir malwarebytes ve superantispyware'de.


  • hjarteblod  (26.02.11 03:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.