[]

İnsan vücudundaki acı noktaları nereler.

Ayı irisi bi adamı doğru acı noktasına vurarak kıvrandırabilirsin demişti elemanın biri. Ninjitsu mu ne bilen bi adamdı bu. Ama o noktaları neresi olduğunu söylemedi. Gugıldan da bulamadım adam akıllı bişey. Bi buldurun be.




 
acı verir mi bilmem ama enseye gelen sert bir darbenin ciddi ölüm tehlikesi oluşturduğunu biliyorum.


  • ajkl89  (25.02.11 16:54:14) 
sinan şamil sam adamı yığmak için çenesine vurulmalı diyordu. o aralarda da birkaç siyasetçinin burnu kırılmıştı, gündeme binaen.


  • ya ben lan neyse  (25.02.11 16:56:39) 
boğaza atılan yumrukta çok etkili olacaktır


  • yine yazdı puşt  (25.02.11 17:01:29) 
burun ve çene altı çok etkili. şöyle birşey buldum bir de:
forum.philboxing.com

  • ermanen  (25.02.11 17:09:22) 
memesini kıvır. al sana acı noktası.


  • cro magnon  (25.02.11 17:10:39) 
dirsekle omuz arasında kalan bölgenin arka tarafı. (kol arkası yani.) orayı sağlam sıkarsan herkül bile yıkılır yere. nat geo'da bunun belgeselini yapmışlardı.


  • sen git ben geliyorum  (25.02.11 17:12:08 ~ 17:13:07) 
Eklem manipüslayonları var.


  • kulkke  (25.02.11 17:18:00 ~ 17:29:54) 
diz kapağına topuk ile hızlıca bir tekme ayı mayı skertir insanı.


  • yons  (25.02.11 17:28:29) 
burun, çene, sol kulak, boğaz, diyafram, böbrek civarı, diz kapağı, kalp


  • Kreuzberg  (25.02.11 17:34:06) 
belki kıvrandırabilirsin ama adam geri ayağa kalktığında ne olacağını da iyi düşünmen lazım.


  • orpheus  (25.02.11 17:53:34) 
askerde vucudun hassas noktaları say! komutu ile saydırılan hep ne skime yarar ki diye düşündüğüm ve şu an kullanacağım liste :)

baş kısmı: başın üst kısmı, gözler, şakaklar, kulaklar, ensenin yan kısmı, ense, burun, gırtlak.

gözde kısmı: köprücük kemiği, koltuk altları, diyafram, kalp, böbrekler, karaciğer, mide, omurga

ayak kısmı: hayalar, diz kapakları, kaval kemiği, ayak üstü, aşil temdonu ??!, ayak parmakları

al sana tsk nın adamı yere yıkmak için önerdiği hassas noktalar.
  • topal  (25.02.11 17:53:44) 
'Chi noktası&Gücü' böyle bir kavram var. Bunu öğrendiğin an vücutta ki her yer acı verir.Ama ço üst düzey bir teknik gerektiriyor.

Boğaza,pipiye atılan darbeler demiş arkadaşlar ama,onların hepsi doğru nefes alış veriş tekniği ve konsantrasyon ile absorbe edilebiliyor.

Tabi cevabı,dövüş tekniklerini baz alarak cevapladım,normal yurdum insanı için iş çok değişiyor.

www.youtube.com
  • skywalkeremre  (25.02.11 18:32:55 ~ 18:39:30) 
1 - enseye saglam darbe bayiltiverir insani.
2 - sinirlerin epeyi ceneden geciyor, oraya tam oturtursan bacaklari cozulur, elinde degil. boks maclari izlediysen farketmissindir.
3 - bogazın oldurme riski var.
4 - burun altina darbe oturtmak zor olur ama oturulursa gozler yaslanir, gorus zorlanir, yere dusmez ama atak sansi dogar saldiran kisiye.
5 - arka kol diyelim, orayi sikmak icin orayi yakalamak ve iyi bir firsat gerekiyor, hiz lazim kisacasi.
6 - eklem manipulasyonlari herkese yaramaz, eger karsinizdaki cok kuvvetliyse ve siz ona binayen hafif kaliyorsaniz gucunuz yetmeyecektir ne yazik ki :)
7 - manipulasyondan ote eklemlerin dogal hareketlerinin aksine sert darbe evet, kol bacak kirdirabilir. ama o kadar kolay degil bacak kirmak dize vurarak. iyi oturtmak lazim ve biraz vurmayı bilmek lazim. topukla degil tabanla vurmak daha kolay olacaktır. topa vurur gibi vurursanız ayak kırmak muhtemel.
8 - bobreklere saglam yumruk her turlu adami patlatir. vucut yuzden daha etkilidir ama onun icin de kuvvetli yumruk gerekir, onun icin de yumruk atmayi bilmek + vucut agirligi gerekir.
9 - chi noktasi ile falan ugrasma gec onlari.


ninjutsu da bi de adam oldurme darbesi vardir, kalp tarafina cok hizlica vurulup cekilir, kalp sasirir, durdum sanar arttirir nabzi hop kalp krizi. ama o dovus hocalarini cok dinleme onlar mistik seyleri cok seviyolar. bruce lee nin filmlerini izle daha iyi :)

eger cok sıkıntıysa durum en etkili yer gırtlaktır. ayı irisi bir adam seri olamaz, ve atak her zaman acik verir. atagi yaptigi an acigi yakalayim girtlagina darbeyi vurursan, o afallama sirasinda arkasina gecip diz kapaginin arkasina bastirarak, bogazina yapisirsan eger pek sansi olacagini sanmiyorum. ama gene de en iyisi kavga hic etmemek, cünkü riskli bir istir.
  • sage  (25.02.11 23:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.