[]

kayıp kimlik nasıl çıkartılır?

şimdi aslında az çok bildiğimiz bir hadise bu ama durumda ufak ufak farklılıklar var. bunlar için prosedür nasıl işler? asıl sorum bu.

şimdiiiiii; bir kimlik kaybolmuş ki aylaaaaaarrrrrrrrrrrrrr aylaaaaaaaaarrrrrrrrrr önce. kimlik sahibi üşenmiş çıkartmamış. sonra birgün kimliksiz gezerken gbt ye yakalanıca polisler "gezme evladım böyle" deyip eline tutanak vermişler. al bunu gösterirsin kimliğin çıkana dek demişler. o kağıt duruyor mu bilmiyorum açıkçası. şimdi bu kaybeden kişi kimliğinin kesinlikle lazım olduğu bir durumda kalacak. ve kimlik çıkartmak mecburiyetinde artık. bu durumda neler yapmak gerekir ve bunlar ne kadar süre alır ve ortalama masraf ne olur? bilen var ise paylaşabilir mi lütfen?


 
ikametinin bulunduğu muhtarlığa gidiyorsun nüfus cüzdanımı kaybettim diyorsun. çıkartabilmen için onlar sana bir belge veriyor tabi ki 4 lira karşılığında. akabinde o belgeyle yine ikametinin bulunduğu yerin kaymakamlığına gidiyorsun. nüfus işleri müdürlüğüne o belgeyle birlikte müracaat ediyosun. dayının adını, teyzenin adını ve annenin kızlık soy ismini soruyorlar (ban bunları sordular) ve 5 lira karşılığında nüfus cüzdanına sahip oluyorsun. hepsi bu kadar :)


  • pomaklar  (25.02.11 14:26:55) 
Öncelikle herhangi bir gazeteye kayıp ilanı verilir. Sonra gazete ile nüfus idaresine gidilir ve durum anlatılır. Kimliği kaybettiğin için 62 lira ceza (en son o kadardı, yeni yılda zamlanmış olabilir) + 5 lira masrafı ödüyorsun. 2 adet fotoğraf veriyorsun. Yeni kimliği eline alman toplam 10 dk.yı geçmiyor.
Hepsi bu kadar :)

  • livaneli kadir  (25.02.11 14:32:38) 
doğru fotoğraf da vardı =) ben onu unutmuşum söylemeyi.


  • pomaklar  (25.02.11 14:37:46) 
teşekkür ederim arkadaşlar ama bişi kafama takıldı şimdi bu ilanı muhtara gitmeden önce mi vermek daha doğru olur acaba? bir de bu şahsın ikameti en son herhangi bir muhtarlıkta değildi. bu durumda ne halt etmemiz gerekir? yani olay şu bi şekilde adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kayıt olmamayı başarmış. bir muhtarlıkta güç bela olarak misafir şeysinden bulunuyordu kaydı. o da 1 sene kadar önce yettin gari silicem seni şeklinde beyanlar vermişti. diyelim ki ikameti olmayan bir insan bu. ne yapmak lazım gelir? ya da bu durumda ikameti kütüğünün olduğu yere verildiyse tee istanbul'dan sinop'a gitmeden bu iş nasıl hallolur?


  • kedili madam  (25.02.11 14:41:00) 
Muhtara gitmeye gerek yok.
Direk nüfus idaresine gidin.
Orada işlemler yapılıyor.
Muhtarın bir hükmü yok artık.
  • livaneli kadir  (25.02.11 15:04:44) 
güncel bilgi bulunması için yazıyorum;

polise gidip tutanak yazılmasından sonra gazete ilanına gerek kalmıyor.
muhtarlığa gitmeniz gerekiyor ve oradan alacağınız nüfus cüzdanı talep formunu nüfus müdürlüğüne götürmeniz gerekli. ikamet ettiğiniz ilçenin nüfus müdürlüğüne gidin. ben başkasına gittim olmadı. muhtarlığa 4, nüfus müdürlüğüne 5 lira ödüyorsun. kişi sayısına göre değişmekle birlikte 10 dk içinde cüzdan elinde. ceza sanırım geç bildirim(1 ay gibi) olduğunda ödeniyor.
  • biraz huzur  (01.03.11 21:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.