[]

resetlenme problemi

bilgisayarımı açtığımda, tam windows açılacakken kendi kendini restliyor, sonra yine tam açılacakken yine resetliyor. en sonunda bir kaç kere reset yaptıktan sonra açılıyor.

her zaman karşılaşmıyorum bu problemle. belli aralalıklarla da olmuyor. tamamen kafasına göre. belli bir reset sayısı da yok, bazen 10 defa, bazen 2 defa resetledikten sonra açılıyor.

illa windows başlarken de değil, bazen windows başlarken bazen 2-3. saniye sonra.

nedir? nasıl çözerim? sinir bozucu bir şey.

ha bir de bildiğiniz ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatın. zerre anladığım bir alet değil.

 
kasayi acip islemciye elektrik supurgesi tutun iyice havalandirin. ayni problemi ben de yasamistim. anakart ve islemciyi degistirince sorun duzeldi. buyuk olasilikla islemciniz murtaza olmustur. toz delikleri kapattiysa sicaktan bayiliyordur o yuzden reset atiyordur ya da anakartiniz.


  • maresalx  (24.02.08 19:22:36) 
sadece işlemci değil ekran kartınızın aşırı ısınması da sebep veriyor olabilir. veya windows başlarken bir overclock programı startup da açılıp hemen aşırı yüksek değerde bir overclok yapıyor da sistem bundan ötürü resetleniyor da olabilir.

açıklamam rastgele olarak kendi kendine nasıl açıldığı sorusuna cevap verememektedir ancak ısınmaya bağlı ekran kartıyla ilibtili bir sorunun olası varlığına işaret etmektedir. (bkmynz: akademik yazı yazmanın zararları)
  • raj  (24.02.08 19:35:45) 
şu kasa açma olayını bir deneyeceğim.

bir de startup'ta çok program var, o da olabilir evet. mübarek hangi programı yüklediysem windows açılırken internete bağlanmaya çalışıyor. nasıl kapatacağımı da bilmiyorum.

bakalım ikisini de deneyeyim.

bir de şey farkettim. bilgisayar kendini resetlemişken, ben de reset tuşuna basarasam sorunsuz açılıyor. bir daha resetlemiyor. sadece iki kere denedim gerçi ama.
  • guybrush threepwood  (24.02.08 19:56:16) 
start - run "msconfig" hemen akabinde sag ustte Startup goreceksin oraya girince sag alttan "disable all" yap sonra bir restart cek bak bakalim bir degisiklik olacak mi :) ayrica dedigim supurge olayini mutlaka denemelisin. toz, delikleri kapatmissa mutlaka isinip bayilacaktir kartlarin ya da islemcin


  • maresalx  (24.02.08 21:04:59) 
power supply oluyor olabilir. temessizlik falan yapiyordur, cok tozlanmistir kisa devre yapiyordur. aleti komple bir ac temizle islemci, ekran karti, power supply, buyuk ihtimal gecer. gecmezse formatla, yine gecmezse power supply'i degistir.


  • jupiterianvibe  (25.02.08 09:12:37) 
@stack

sorduğun şeyler hakkında en ufak bir fikrim yok.
  • guybrush threepwood  (25.02.08 11:07:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.