[]

photoshop yardımı

daha önce hiç kullanmadım bu zıkkımı. dolayısıyla hiç deneyimim de yok. ama şimdi iş için mecburum 3 tane fotoğrafı azıcık düzeltmem gerek. düzeltme dediğim de stüdyoda çekilmiş fotoğraflar. ancak zemindeki ayak izlerinin silinmesi gerekmekte ve arka fonlarının da değişmesi gerek. düz bir renge. şu anda photoshop indiriyorum. corel draw photo paint denedim. o da bilgisayarı kilitledi. kullanamadım. şimdi sevabına bana yardımcı olabilecek bir hayır sahibi var ise ben de kendisine ingilizce-türkçe ve türkçe ingilizce çeviriler ile destek veririm. valla bak yaparım yane kaçmam. yok yapabilirim diyen olmaz da ben bunu kullanamazsam da pixel pixel silicem gerekirse o lekeleri. renk de eklicem arka fona. ama bu resimlerin yarın sabaha yetişmesi gerektiği düşünülürse sanırım zor bir durumdayım. ayrıca fotoğrafçımızdan kazık yemiş durumdayız. bu nedenle iş başa düştü.

not: fotolardan iki örnek ekledim. fikir olması açısından. önerilere açığım.teşekkürler ilgilenen herkese.


 
en basit şekliyle "magic wand" kullanabilirsiniz, arka planı seçip başka bir renkle doldurmanıza yarar. daha düzgün gözükmesi için "pen tool" kullanmanız gerekir.
eğer çok detaylı işler değilse (yani kabarık ya da uçuşan saçlar ya da ince yerler yoksa) ben de yardımcı olabilirim.

  • kobuzchu kiz  (23.02.11 19:55:54) 
ne yazık ki öyle şeyler var. zira dans fotoları. bol miktarda uçuşan eteğimiz saçımız vs miz var. o nedenle çok böle boş vakti olan birine ancak cesaret edebilirim. bu dediklerinizle tek tek dış çizgileri çizip sora arka plan doldurucam yani. bunu anladım. hani bi daire çizip dışını bi renkle doldurmak gibi. peki bu şekilde çok belli olmaz mı? yani bir yüzeye kesilip yapıştırılmış bir foto gibi durmaz mı? ben en çok onu düşünüyorum.


  • kedili madam  (23.02.11 20:03:45) 
ayak izlerini silmek için clone stamp tool kullan. alt tuşu ile biryeri referans seçip, ayak izlerini kapatabilirsin.

fonu silmek için de (fonun tek renk olduğunu düşünüyorum) menü çubuğundan "select/color range"i bul, fuzziness ile oynaya oynaya ayarlarsın en iyi sonucu. delete ile de sil işte sonra.

yine olmazsa bi mesaj atıver bana sözlükten. kolay gelsin.
  • hardal  (23.02.11 20:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.